İnönü Üniversitesinde "15 Temmuz Milli İrade Koşusu" düzenlendi

İnönü Üniversitesinde "15 Temmuz Milli İrade Koşusu" düzenlendi

Rektör Prof. Dr. Kızılay:"(FETÖ'nün darbe girişimi) O gece dünyanın büyük güçleri tüm piyonlarını kullanarak Türkiye'ye diz çöktürmek istedi"

MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "15 Temmuz Milli İrade Koşusu" düzenlendi.

Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca organize edilen koşuya öğrenciler, üniversite yöneticileri ve idari personel katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın startın verdiği koşuya katılanlar, kampüste oluşturulan 3 kilometrelik parkurda kıyasıya yarıştı. Sporculara bir süre Rektör Kızılay da eşlik etti.

Koşunun ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Ahmet Kızılay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin Türkiye'ye ciddi olumsuzluklar yaşattığını söyledi.

Türkiye'de her şey yolunda giderken ve birçok konuda her gün yeni başarılar ortaya konurken bir anda hain bir darbe teşebbüsüyle karşılaşıldığını dile getiren Kızılay, şunları kaydetti:

"O gece dünyanın büyük güçleri tüm piyonlarını kullanarak Türkiye'ye diz çöktürmek istedi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, siz gençlerin ve tüm milletimizin sağlam duruşu bu hain darbe teşebbüsünü durdurdu ve başarısız kıldı. Dünyada şimdiye kadar başka bir örneği görülmemiş bir direniş ve dik duruşla bu darbeyi boşa çıkardık, boşa çıkardınız. 15 Temmuz darbe girişi, Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde söz sahibi olmasına 'Dur' demek için yapıldı. Şimdi bu darbeyi atlatarak, boşa çıkartarak, hainleri de tek tek temizleyerek ülkemizin önünü tüm kurumlarımızla tekrar açtık. Yeniden gücümüze güç katarak yolumuza devam ediyoruz. Bu millet hiçbir zaman esarete ve hainliğe geçit vermemiştir. Bundan sonra da geçit vermeyecektir."

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Milli İrade Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Rektör Kızılay ve öğrenciler, yarışmanın ardından İnönü Üniversitesi Engelsiz İnönü Topluluğu'nun hazırladığı resim sergisini gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :