İngiltere'ye göç artıyor

İngiltere'ye göç artıyor

İngiltere’de bu yılın Mart ayına kadarki 12 aylık dönemde, toplam net göçmen sayısı

LONDRA (AA) – İngiltere’de bu yılın Mart ayına kadarki 12 aylık dönemde toplam net göçmen sayısı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 39 oranında artarak 243 bine yükseldi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) açıklamasına göre İngiltere’de bu yılın Mart ayına kadarki son 12 aylık döneminde net göçmen sayısı bir önceki yıla kıyasla 68 bin artarak 243 bine yükseldiği açıklandı.

ONS’nin yaptığı açıklamaya göre, söz konusu dönemde kaydedilen artışın üçte ikisini İngiltere’ye çalışmaya gelen Avrupa Birliği vatandaşları oluştururken, bu yılın ocak ayından itibaren İngiltere’de çalışma hakkı elde eden Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarının da artışa katkıda bulunduğu belirtiliyor.

ONS’in açıkladığı bu yılın Mart ayına kadarki bir yıllık dönemde toplam göçmen sayısı 560 bin olarak açıklanırken, aynı 12 aylık dönemde yaklaşık 316 bin göçmenin ise İngiltere’den ayrıldığı kaydedildi.

Bu dönemde İngiltere’ye göç edenlerin 228 bini çalışma amacıyla gelirken, 177 bini eğitim amaçlı amacıyla İngiltere’ye seyahat etti.

Bu ay başında İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, serbest dolaşımın, çalışmaya yönelik olduğunu göstermek için ülkede reforma ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Clegg, İngiliz vatandaşlarının, göçmen sorunlarıyla baş etmede hükümete olan inancını kaybettiğini dile getirerek, Avrupa Birliği'ne (AB) yeni üye olacak ülkelerden İngiltere'ye gelecek göçmenlere yönelik daha sıkı uygulamaların konulması gerektiğini söylemişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı