İngiltere'ye gidecek BTSO üyelerine vize kolaylığı

İngiltere'ye gidecek BTSO üyelerine vize kolaylığı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "İngiltere ile aramızda gerçekleştirdiğimiz iş köprüsü programı ile meclis ve komite üyelerimiz, artık vize işlemlerini kolaylıkla çözebilecek"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İngiltere'ye gidecek oda meclisi ve komite üyelerine vize işlemlerinde kolaylık sağlanacağını bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Burkay, BTSO hizmet binasında gerçekleştirilen haziran ayı meclis toplantısındaki konuşmasında, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma kararı almasının dünya için sürpriz bir gelişme olduğunu belirtti.

Yeni süreçte izlenecek politikaların, Türkiye başta olmak üzere dünya için çok önemli olduğunu vurgulayan Burkay, "Bu kararın ardından İngiltere'nin Gümrük Birliğinden çıkması söz konusu. Aynı zamanda AB'nin ABD ile yürütmüş olduğu Kuzey Atlantik Paktı Anlaşması'nda da İngiltere devre dışı kalacak. Bütün bu gelişmeler, süreci iyi okuyabilenler için önemli fırsatlar sunuyor. Şimdi her şey yeniden şekilleniyor. Bu şekillenmeye göre Türkiye pozisyonunu belirleyecek." ifadelerini kullandı.

Burkay, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı aldığı dönemde Bursa iş dünyası adına önemli bir ayrıcalık elde ettiklerini aktardı.

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında geçen nisan ayında İngiltere'de Makine Üretim Teknolojileri Fuarı (MACH) ve Uluslararası Raylı Sistemler Fuarı'na (INFRARAIL) özel organizasyon gerçekleştirdiklerini hatırlatan Burkay, şöyle devam etti:

"Birleşik Krallık Vize Departmanı ile yürütülen çalışmalar neticesinde BTSO meclis ve komite üyeleri İngiltere'ye artık rahatlıkla giriş yapabilecek. 'Birleşik Krallık İş Köprüsü Programı' ile meclis ve komite üyelerinin ticari amaçlı seyahatlerinde başvuru formu, fotoğraf ve BTSO'dan alacakları dilekçe ile başka herhangi bir evrak gerekmeden vize başvurularını gerçekleştirebilecek. Bu kolaylıktan Türkiye'de sadece iki oda faydalanıyor. İngiltere ile aramızda gerçekleştirdiğimiz iş köprüsü programı ile meclis ve komite üyelerimiz, artık vize işlemlerini kolaylıkla çözebilecek."

- İsrail ve Rusya ile ilişkilerdeki gelişmeler

Burkay, İsrail ile imzalanan anlaşmaya da değinerek, Türk hükümetinin sürecin başından bu yana ortaya koyduğu şartları 4-5 yıllık mücadelenin ardından kabul ettirmesinin önemli bir başarı olduğuna dikkati çekti.

Rusya ile ilişkilerin normalleştirilmesine dönük adımların da çok önemli olduğuna işaret eden Burkay, şunları kaydetti:

"Yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin önüne koymuş olduğu hedefleri yakalamada itici güç olacak bir motivasyon sağlayacaktır. İlişkilerin normalleşmesiyle hem kentimiz hem de ülkemiz için önemli fırsatların ortaya çıkacağına inanıyorum. Burada fotoğrafı doğru okuyarak stratejimizi buna göre şekillendirmeliyiz. Güçlü bir Türkiye'nin hem İslam dünyasına hem de yakın coğrafyasına ciddi anlamda katkısı ve desteği olacaktır. Hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza, iş dünyamız adına teşekkürlerimi arz ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :