İngiltere'nin AB'den ayrılması

İngiltere'nin AB'den ayrılması

Fed'e 19 yıl başkanlık yapan Greenspan:- "Brexit, buz dağının sadece görünen kısmı" - "Bu kamuya hizmet etmeye başladığımda bu yana gördüğüm en kötü dönem"- "Küresel ekonominin başı büyük dertte"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankasının (Fed) eski Başkanı Alan Greenspan, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmasının (Brexit) gördüğü en kötü döneme yol açtığını belirterek, "Küresel ekonominin başı büyük dertte" dedi.

Fed'e 19 yılla en uzun süre başkanlık yapan Greenspan, Amerikalı yayın kuruluşu CNBC'ye verdiği mülakatta, Birleşik Krallık'taki AB referandumunun Brexit ile sonuçlanmasını değerlendirdi.

"Brexit, buz dağının sadece görünen kısmı" diyen Greenspan, İngiliz halkının statükoya karşı oy kullanmasında büyüme oranlarının Avrupa genelinde düşmesinin etkili olduğunu belirtti.

Greenspan, Brexit'in aşındırıcı etkilerinin kaybolmayacağını ve Avro Bölgesi'nin çökebileceğini iddia ederken "Bu kamuya hizmet etmeye başladığımda bu yana gördüğüm en kötü dönem" ifadesini kullandı.

Referandum sonucunun İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılmasına neden olacağını savunan Greenspan, ayrıca Brexit'in Avro Bölgesi için büyük bir soruna yol açacağını dile getirdi.

Greenspan, "Şu an Fed Başkanı Janet Yellen'in yerinde olsaydı ne yapardınız?" sorusuna, "Endişelenirdim" yanıtını verirken, "küresel ekonominin başının büyük dertte olduğunu" sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :