İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin gölge kabinesinden istifalar geliyor- Hilary Benn, gölge kabinedeki görevinden alındı

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık'ta yapılan AB referandumundan çıkan "Brexit" kararının ardından ana muhalefetteki İşçi Partisinden istifalar geliyor.

Referandum kampanyası sırasında AB'de kalınmasından yana kampanya yürüten ancak kampanyaya yeteri kadar destek vermemekle eleştirilen İşçi Partisinin Genel Başkanı Jeremy Corbyn, partinin önde gelen isimlerinden Hilary Benn'in gölge kabinedeki görevine dün akşam son verdi.

Benn yaptığı açıklamada, "Jeremy'nin İşçi Partisi lideri olarak bir sonraki genel seçimi kazanabileceğine inanılmıyor. Jeremy ile yaptığım telefon görüşmesinde kendisine güvenimi kaybettiğimi söyledim, o da beni kovdu." dedi.

İngiliz siyasetinde ana muhalefet partisinin kabinesi anlamına gelen "gölge kabinedeki" birçok kişinin de bu sabah istifa edeceği basına yansıyor. Hilary Benn'in görevinden alınmasının ardından bu sabah Gölge Sağlık Bakanı Heidi Alexander da istifa etti.

Geçen yıldan bu yana İşçi Partisi liderliği yapan 67 yaşındaki Jeremy Corbyn hakkında bazı İşçi Partili milletvekilleri ülkedeki "Brexit" kararının ardından güvenoyu yoklaması yapılmasını istemişti. Corbyn, seçmenlerin tepkileriyle de karşılaşıyor. Dün başkent Londra'da yapılan eşcinsel yürüyüşüne katılan Corbyn, protesto edildi ve istifa etmesi istendi. Ancak Corbyn dün yaptığı açıklamada, istifa etmeyeceğini, görevinin başında olduğunu söylemişti.

650 koltuklu İngiliz Parlamentosunda 229 milletvekili bulunan İşçi Partisi, AB referandumu öncesinde birlikte kalınmasından yana kampanya yürüttü. 23 Haziran Perşembe günü yapılan referandumda halkın yüzde 52'si "AB'den ayrılalım" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :