İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin:- "Korku üzerine propaganda yaptılar. Tıpkı ecdadı gibi. Onlarda 'Türkler geliyor, Osmanlılar geliyor' diye propaganda yaparlardı. Şimdi onların torunları da 'Türkler geliyor' diye propaganda yapıyor"- "Bakın şu anda AB

KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İngiltere'deki referandumda Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının çıkmasına ilişkin, "Korku üzerine propaganda yaptılar. Tıpkı ecdadı gibi. Onlarda 'Türkler geliyor, Osmanlılar geliyor' diye propaganda yaparlardı. Şimdi onların torunları da 'Türkler geliyor' diye propaganda yapıyor." dedi.

Şahin, partisinin Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve dünyada, İngiltere'de yapılan referandumun konuşulduğunu belirtti.

İngiliz halkının yüzde 52'sinin AB'den çıkmak istediğini, bunlarında yaptıkları propagandalarında Türkiye'yi kullandığını ifade eden Şahin, "Çıkalım diyenler, 'Türkiye AB'ye girer, bir an önce çıkalım kaçalım' propagandasını yaptılar. Ne olur Türkiye girerse AB'ye? 'Efendim Türkler İngiltere'yi işgal eder.' Mantık dışı, ön yargılı bir takım ifadelerle İngiliz halkı Türkiye'ye karşı yönlendirmeye çalışıldı maalesef. 'Gitmeyelim, kalalım' diyenlerde Türkiye'yi kullandı. Başlarında da İngiltere Başbakanı David Cameron geliyordu. Ne dedi, 'Türkiye 30 seneden önce falan AB'ye giremez korkmayın.' Korku üzerine propaganda yaptılar. Tıpkı ecdadı gibi. Onlarda 'Türkler geliyor, Osmanlılar geliyor' diye propaganda yaparlardı. Şimdi onların torunları da 'Türkler geliyor' diye propaganda yapıyor." diye konuştu.

- "Korku propagandasıyla ön yargılar var"

Onların Müslüman Türklerden ancak iyilik görebileceklerini belirten Şahin, "Biz 'en kötüye en fazla iyiliğimiz dokunsun' diye yaşayan hareket eden insanlardanız. Türkiye'nin AB'ye girmiş olması AB için bir şanstır. AB'yi renklendirecek, güçlendirecek olan bir adımdır. Biz 'illa AB içinde yer alacağız' diye yanıp tutuşmuyoruz. " diye konuştu.

AB'den bu ön yargılarını kırmalarını isteyen Şahin, şöyle devam etti:

"Şunu ilan ediniz. Ettiniz ama samimi değilsiniz. 'AB bir Hıristiyan topluluğu değildir' dediniz. Biz o niyetle başvuruda bulunduk. Ama siz Müslümanlara karşı ön yargınızı devam ettirdiğiniz sürece AB'nin bir Hıristiyan topluluğu olduğu imajını güçlendiriyorsunuz. Eğer 'Türkiye Müslüman olduğu için almıyoruz' diyorsanız demekki siz başka bir dine mensup olduğunuz için bunu söylüyorsunuz. AB'nin siz 'bir inanç topluluğunu, bir Hıristiyan topluluğu' olmadığını söylediniz. Ama son gelişmeler gösteriyor ki İngiltere'deki propagandalarda, Kimi AB ülkelerinde ki İslama karşı olan tavırlar sizin bir dini birlik olduğunu gösteriyor."

"Çağdaş bir takım değerleri, Kopenhag siyasi kriterlerini taşıyalım" diye AB'ye girmek istediklerini vurgulayan Şahin, gelişmiş demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve azınlıklara saygı ilkelerini Türkiye'de de dört dörtlük uygulanmasını istediklerini ve bu konularda özellikle AK Parti dönemlerinde önemli adımlar da atıldığını, daha da devam edileceğini anlattı.

- "Türkiye her alanda Hırvatistan'dan daha gelişmiş"

Samimiyet testinden geçmesi gerekenin kendileri değil, AB'nin olduğunu kaydeden Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi:

"Bakın şu anda AB çatırdıyor. AB'nin kimi ülkelerinde referandum yapılsa orada da İngiltere'de olduğu gibi 'çıkalım' kararı çıkacak. O bakımdan AB önce kendisine bir çeki düzen vermeli. Ön yargılarından kurtulmalılar. Türkiyeye karşı bir takım peşim hükümler terk edilmeli. Biz diğer ülkeler gibi kriterleri yerine getirdiğimizde kapıları açmak durumundasınız. Hırvatistan'la aynı anda müracaat ettik. Onlar girdi. Türkiye her alanda Hırvatistan'dan daha gelişmiş bir ülkedir. Eminim yeniden değerlendirme yapacaklardır. Biz AB içinde yer almaya mecbur ve mahkum bir ülke değiliz. Bizi haksız yere oyalamaya devam ettikleri sürece Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bizde referanduma gideriz."

İftar programına, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurcin Saylar, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve partililer katıldı.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :