İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby:- "ABD ve AB ilişkileri sadece siyasal ve güvenlik anlamında değil birçok anlamda güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz"

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, İngiltere halkının AB’den ayrılma kararına saygı duyduklarını belirterek, AB'yle siyasal ve güvenlik ilişkilerini güçlü bir şekilde devam ettireceklerini söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin İngiliz mevkidaşı Philip Hammond'la İngiltere’nin AB’den ayrılma kararıyla ilgili yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi verdi.

İngiltere halkının bir karar verdiğini ve buna saygı duyulması gerektiğini söyleyen Kirby, İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci içerisinde ilişki içinde olmaya devam etmek istediklerini söyledi.

Kirby, "ABD ve AB ilişkilerinin sadece siyasal ve güvenlik anlamında değil birçok anlamda güçlü bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz" dedi.

İki bakanın yaptığı telefon görüşmesinin ardından Kerry'nin bu süreç içerisinde İngiltere ile yakın ilişki içinde kalacaklarına kanaat getirdiğini belirten Kirby, "ABD ve İngiltere arasındaki derin ve özel ilişkide değişen hiçbir şey olmadı" şeklinde konuştu.

Kirby, İngiltere'nin bir NATO ülkesi olduğuna dikkat çekerek, bu konudaki çalışmaların devam edeceğini söyledi.

"İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda ABD'nin bölgedeki etkisinin azalması yönünde kaygınız var mı?" sorusu üzerine ise Kirby, böyle bir endişelerinin olmadığını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :