İngiltere'den İsrail'e tepki

İngiltere'den İsrail'e tepki

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood:

İngiltere, İsrail'in yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme kararından endişe duyduğunu bildirerek, İsrail hükümetini, bu planlardan vazgeçmeye ve bu tür adımlar atmaktan sakınmaya çağırdı.

Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık, bin 65 yerleşim biriminin genişletilmesine dair haberlerden derin endişe duymaktadır" dedi.

İngiltere'nin İsrail'in yerleşim yerleriyle ilgili pozisyonunun açık olduğunu belirten Ellwood, "Yerleşim yerleri, uluslararası hukuka göre yasa dışıdır ve iki devletli çözüm umuduna zarar vermektedir. İsrail hükümetini, bu planlardan vazgeçmeye ve bu tür adımlar atmaktan sakınmaya çağırıyoruz. Her yerleşim yeri açıklaması, barış ve üzerinde müzakere edilmiş bir çözüm umudunu olumsuz etkilemektedir" diye konuştu. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond geçen hafta İngiliz Parlamentosunda yaptığı açıklamada, "İsrail kabul edilemez şeyler yaptığında açıkça görüşlerimizi ifade ediyoruz ve kendilerine bunları aktarıyoruz. Örneğin hem ben hem de Başbakan David Cameron İsrail'in yerleşim yerleriyle ilgili politikasını eleştiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Hammond, İran'ın nükleer programıyla ilgili bu ay Viyana'da varılan anlaşmanın ardından tepki gösteren İsrail'i ziyaret etmişti. Philip Hammond'ın Tel Aviv temaslarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasında İran konusunda yaşanan görüş ayrılığı kameralara yansımıştı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı