İngiltere'den Halep'e yardım için baskı sözü

İngiltere'den Halep'e yardım için baskı sözü

İngiltere Başbakanı May:- "Ateşkesin sağlanmasını, Halep'e yardım yolunun açılmasını istiyoruz. BMGK'de bunların gerçekleşmesi için baskı yapacağız"

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Halep'te ateşkesin sağlanması ve bu şehre yardım yolunun açılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) nezdinde baskı yapacaklarını söyledi.

May, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında haftalık düzenlenen "Başbakan'a Sorular" oturumunda Suriye'nin Halep şehrindeki gelişmelere ilişkin soruya yanıt verdi.

Halep'te sivillerin korkunç bir şekilde hedef alındığını dile getiren May, "Birleşik Krallık, Fransa ile birlikte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Halep'teki durumla ilgili acil oturum yapılması için çalıştı. Bu oturum bugün yapılacak. Ateşkesin sağlanmasını, Halep'e yardım yolunun açılmasını istiyoruz. BMGK'da bunların gerçekleşmesi için baskı yapacağız." diye konuştu.

İngiltere Başbakanı, Halep'teki durumla ilgili ellerinden geleni yapmakta olduklarını belirterek, "BMGK oturumu önemli olacaktır. Rusya'ya verilecek önemli bir mesaj vardır. Bu da, Rusya Esed rejimi üzerindeki etkisini kullanarak bu korkunç katliamlara son verilmesini ve insanı yardımın yapılmasını sağlamalı." ifadelerini kullandı.

Rejimin son saldırısıyla birlikte Halep'in doğusunda 15 Kasım'dan bu yana ölen sivillerin sayısı 739'a, yaralı sayısı ise 2 bin 500'e yükseldi.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :