İngiltere'den futbol

İngiltere'den futbol

Lider Chelsea, en yakın takipçisi Manchester City ile sahasında 1-1 berabere kaldı

LONDRA (AA) - İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta lider Chelsea, sahasında Manchester City ile 1-1 berabere kalarak beş puanlık farkı korudu.

Liverpoollu Emre Can'ın ayağına bastığı için İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 3 maçtan men edilen Diego Costa'nın forma giyemediği maçta Chelsea, 41. dakikada Remy'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip, 4 dakikada sonra rakibine Da Silva ile yanıt verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da gol atmayınca puan cetvelinde ilk iki sırada yer alan Chelsea ve Manchester City, sahadan birer puanla ayrıldı. Mücadelenin 77. dakikasında Fernando'nun yerine oyuna giren Lampard, 13 yıl formasını giydiği eski takımına karşı Stamford Bridge Stadı'nda mücadele etti.

Lider Chelsea, bu beraberliğin ardından puanını 53'e yükseltti, son şampiyon Manchester City ise 48 puanla zirve takibini sürdürdü.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, sahasında West Ham United'ı ağırladı. "Kırmızılar", rakibini 51. dakikada Sterling ve 80. dakikada Sturridge'in golleriyle 2-0 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. 

Uzun süredir sakat olan Sturridge, 31 Ağustos'tan bu yana ilk kez forma giydi. Sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan kaptan Gerrard ise sakatlığı nedeniyle bugünkü maçta takımdaki yerini alamadı.

Premier Lig'de bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Chelsea - Manchester City : 1 - 1

Crystal Palace - Everton : 0 - 1

Hull City - Newcastle United : 0 - 3

Liverpool - West Ham United : 2 - 0

Manchester United - Leicester City : 3 - 1

Stoke City - Queens Park Rangers : 3 - 1

Sunderland - Burnley : 2 - 0 

 

Kaynak:Haber Kaynağı