İngiltere'den Fransa'ya savaş gemisi desteği

İngiltere'den Fransa'ya savaş gemisi desteği

LONDRA (AA) - İngiltere, DAEŞ'e karşı operasyonlarda yer alacak Fransız Charles De Gaulle uçak gemisine savaş gemisiyle destek sağlayacağını duyurdu.İngiliz...

LONDRA (AA) - İngiltere, DAEŞ'e karşı operasyonlarda yer alacak Fransız Charles De Gaulle uçak gemisine savaş gemisiyle destek sağlayacağını duyurdu.

İngiliz donanmasına ait HMS Defender savaş gemisinin, Fransa'nın DAEŞ'e karşı hava operasyonlarında kullanacağını duyurduğu 24 uçak taşıma kapasiteli Charles De Gaulle uçak gemisine hava savunma desteği vereceği açıklandı.

İngiltere Savunma Bakanı Micheal Fallon, Fransa'nın DAEŞ'le mücadeledeki kararlılığına dikkati çekerek bu mücadeleye destek vereceklerini söyledi.

Fallon, "Bu vahşi terörist örgüt yok edilmeli ve bizim de onlarla mücadeleye verebileceğimiz her türlü desteği sağlamamız doğru. DAEŞ'e karşı kendi istihbarat ve hava operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Fransa'dan AB Anlaşması'nın 42. maddesi kapsamında gelebilecek diğer destek taleplerini de değerlendireceğiz" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün parlamentoda yaptığı konuşmada, DAEŞ'e karşı operasyonlarda yer alacak Charles De Gaulle uçak gemisinin perşembe günü yola çıkacağını bildirmişti.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı