İngiltere'deki terör saldırısına tepkiler

İngiltere'deki terör saldırısına tepkiler

AB Komisyonu Başkanı Juncker: - "Bugün sizinle yas tutuyoruz. Yarın da yaşam tarzımızı yok etmeye çalışanlara karşı mücadele etmek için yan yana çalışacağız"- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: - "NATO, terörle mücadelede İngiltere ile beraber"

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) ve NATO, İngiltere'nin Manchester kentindeki konser salonunda gerçekleşen terör saldırısına tepki gösterdi.

Saldırının ardından AB Komisyonu önündeki bayraklar yarıya indirilirken, Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, yazılı bir açıklama yayımladı.

Manchester'ı hedef alan "vahşi saldırıyı", büyük bir üzüntü ve derin şokla öğrendiğini bildiren Juncker, terörün bir kez daha sevincin olduğu yere korku salmasının ve gençlerle ailelerinin kutlama için bir araya geldiği yerde ölümü amaçlamasının kalbini yaraladığını belitti.

İngiltere Başbakanı Theresa May ve İngiliz halkına başsağlığı dileyen Juncker, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sizinle yas tutuyoruz. Yarın da yaşam tarzımızı yok etmeye çalışanlara karşı mücadele etmek için yan yana çalışacağız. Bizim mukavemetimizi ve sizin mukavemetinizi hafife alıyorlar. Bu korkakça saldırılar, sadece bizim bu alçak eylemleri yapanları mağlup etmek için beraber çalışma taahhüdümüzü güçlendirecektir."

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kalbim, gençler ve Manchester'daki barbarca saldırıdan etkilenenlerle beraber. NATO, terörle mücadelede İngiltere ile beraber." mesajını paylaştı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :