İngiltere'deki terör saldırısına tepkiler

İngiltere'deki terör saldırısına tepkiler

Rusya, Fransa ve İran, Manchester kentindeki terör saldırısını kınadı

MOSKOVA/PARİS/TAHRAN (AA) - Rusya, Fransa ve İran, İngiltere'nin Manchester kentindeki konser salonunda gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'in resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, "Etik ve insanlık dışı bu saldırıyı kararlı şekilde kınıyoruz. Faillerinin hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Putin, terörle mücadelede İngiltere ile iş birliğini artırmaya hazır olduğunu belirterek, saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

- Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyı kınadığı mesajında, teröre karşı iş birliğinin artırılması gerektiğini ifade ederek, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileğini iletti.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada da Macron'un "büyük üzüntü ve korku" ile saldırıdan haberdar olduğu, Fransa'nın İngiliz hükümeti ve güvenlik güçleriyle teröre karşı mücadeleye devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, Macron'un İngiltere Başbakanı Theresa May ile gün içinde telefon görüşmesi yapacağı ve gelişmeleri sürekli takip edeceği ifade edildi.

Hükümet Sözcüsü Christophe Castaner de İngiltere ve Fransa arasında istihbarat iş birliğinin artırılması çağrısı yaparak, bu iş birliğinin özellikle internet üzerindeki terör propagandasına yoğunlaşması gerektiğini söyledi.

Bu arada Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb başkanlığında güvenlik ve istihbarat yetkililerinin bir araya gelerek İngiltere'deki saldırıyı ele aldığı kaydedildi.

- İran

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'nin Manchester kentinde meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Kasımi, "Terör ve şiddet kurbanı tüm ülkeler, güç birliğiyle terörle mücadele konusunda samimi bir irade ortaya koymalı." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :