İngiltere'de Türk restoranın Noel ilanı ses getirdi

İngiltere'de Türk restoranın Noel ilanı ses getirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Sidcup kasabasındaki Türk restoranı Shish, Hristiyanların dini bayramı Noel öncesinde verdiği ilan ile ilgi görüyor

LONDRA (AA) - AHMET GÜRHAN KARTAL - İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Sidcup kasabasındaki bir Türk restoranı, Hristiyanların dini bayramı Noel’in yaklaştığı şu günlerde verdiği ilan ile büyük ilgi topladı.

Restoran sahipleri Serdar Kiğılı ve Tacettin Genç, Hristiyanların 25 Aralık’ta kutladıkları Noel bayramı öncesinde verdikleri, "Noel günü hiç kimse yalnız yemek yememeli - Biz sizinle sofraya oturmak için buradayız." ilanıyla ses getirdi.

İlanla evsizleri ve yaşlıları Noel günü restoranına davet eden Kiğılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberin bir anda sosyal medya üzerinden hiç tahmin etmediği bir hızla yayıldığını ve ilan nedeniyle dünyanın dört bir yanında sayısız tebrik ve destek mesajları aldıklarını söyledi.

Herşeyin restoranın yakınlarında yalnız yaşayan yaşlı bir kadının penceresini kapatmak için yardım istemesiyle başladığını anlatan Kiğılı, kadının ertesi gün restorana gelerek yemek yediğini ve bu sırada yalnızlıktan yakındığını kaydetti.

Noel günüyle ilgili ilan verme fikrinin o an doğduğunu belirten Kiğılı, dükkanın vitrinine astığı ilanın bu ölçüde ses getirmesinde sosyal medyada gösterilen ilginin payının büyük olduğunu belirtti.

Londra’nın güney batısındaki Sidcup kasabasındaki Shish Restoran’a dünya basınının ilgisi hala devam ediyor. Müslüman bir restoran sahibinin Noel daveti ABD'den Avustralya ve Japonya’ya kadar geniş bir coğrafyada yankı bulmuş durumda.

Kiğılı, tebrik mesajlarının bazılarının kendisini gerçekten duygulandırdığını ve cesaretlendirdiğini söyledi.

Özellikle Roger Wood adlı sosyal medya kullanıcısının gönderdiği, "Ben Avustralya’da yaşıyorum, ancak Sidcup çevresinde birçok yıl kaldım. Müslümanlar hakkında çok yanlı düşüncelerim vardı. Şimdi kendimi ayıplıyorum. Bu haber bende derin etki yarattı. Değişik ten renkleri içinde iyi ve kötü, hepimiz aynıyız, bu çok güzel." şeklindeki mesajın kendisini etkilediğini kaydetti.

Restoranın müdavimlerinden Nabiha Sadikali da ilanı "çok sıcak bir jest" diye nitelendirerek, yaşlılara ve kimsesizlere böyle bir imkan sunan restoran sahiplerine bölge insanları adına teşekkür etti.

Sadikali, haberi radyoda dinlediğini ve böyle insanların yaşadığı bir bölgede bulunmanın kendisini duygulandırdığını ifade ettti.

Shish Restaurant Noel günü ağırlayacağı misafirlerine çorba, cacık, tavuk yahni, tavuk şiş ve sütlaçtan oluşan bir menü hazırlayacak. Kiğılı, vejetaryen olan misafirleri de unutmadıklarını, onlara da sebze güveci sunacaklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :