İngiltere'de İhvan'ın faaliyetlerinin incelenmesi

İngiltere'de İhvan'ın faaliyetlerinin incelenmesi

HAP Dış İlişkiler Sekreteri Sudan:

KAHİRE (AA) - Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Dış İlişkiler Sekreteri Muhammed Sudan, İhvan'ın faaliyetlerini incelemek için İngiltere tarafından görevlendirilen komisyonun hazırladığı raporun, İhvan'ın yöntemleriyle çelişmesi halinde İngiltere yargısına başvuracaklarını belirtti.

İngiltere'de ikamet eden Sudan, AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, "İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, İhvan'ın ülkedeki aktivitelerini incelemek için görevlendirdiği komisyonun, hazırlayacağı raporun sonuçlarını kabul etmeye hazırız. Ancak, komisyonun raporu barışçıl yöntemlerimizle uyuşmaz veya çelişirse, İngiltere yargısına başvuracağız" ifadelerini kullandı.

Sudan, "Ağustos ayının sonunda raporun İngiltere Başbakanlığına teslim edileceği bildirildi. Bizim barışçıl yolumuza ve yöntemlerimize güvenimiz tam" diye konuştu.

Raporun kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağına dair Sudan, "Komisyonun, rapor sonucunu kamuoyuyla paylaşması şart değil. Rapor, İngiltere Başbakanına teslim edilecek ve kamuoyuna ilan edilip edilmeyeceği konusunda karar Başbakanındır" ifadesini kullandı.

Mısır basınında İngiltere'nin, İhvan liderlerine ülkeden ayrılma çağrısı yaptığına dair yer alan iddialara ilişkin ise Sudan, şunları kaydetti:

"İngiltere, İhvan liderlerinden, ülkeden ayrılmalarını ya da siyasi faaliyetlerini bırakmalarını istemedi. İhvan, geçen hafta İngiltere'de Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Önümüzdeki cuma da bir gösteri düzenlenecek. İhvan'ın fikirlerini masaya yatırmak üzere parlamentoya bağlı binalarda 4 kere basın toplantısı düzenlendi. İngiltere makamlarından hiç kimse şu ana kadar bu tarz faaliyetlere karşı çıkmadı."

İngiltere, geçen nisan, İhvan'ın Birleşik Krallık'taki aktivitelerini inceleyeceğini ve bunun için bir komisyonun görevlendirildiğini duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı