İngiltere'de "Anadolu'nun Tadı Film Festivali"

İngiltere'de "Anadolu'nun Tadı Film Festivali"

Cambridge'in merkezinde temellenen festival, "Türkiye'den Filmler" başlığı ve "Genç Kan" temasıyla 2 gün boyunca gençleri ağırlayacak

İSTANBUL (AA) - Birleşik Krallık merkezli Balık Arts tarafından düzenlenen "Anadolu'nun Tadı Film Festivali" 1 Eylül'de başlayacak.

Cambridge'in merkezinde temellenen festival, "Türkiye'den Filmler" başlığı ve "Genç Kan" temasıyla gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, Türkiye sinemasından genç oyuncu ve yönetmenler, insan hakları, insanlığın geleceğinde bireyin rolü ve anlaşılma arayışı gibi konularda yeni bakış açıları sunacak.

Gösterim ve etkinlikler, Cambridge Üniversitesi'nin en eski ve prestijli binalarından St. John's College'e bağlı Old Divinity School'da yapılacak.

Newnham Barones'i Julie Smith'in himaye ettiği "Anadolu'nun Tadı"nda, 2 gün boyunca film gösterimleri düzenlenecek.

"Anadolu'nun Tadı Film Festivali", gençleri üretmeye teşvik etmeyi amaçlarken, Onur Saylak ve Sitare Akbaş'ın konuk olduğu "kariyer" konulu soru-cevap söyleşileriyle gençlere yeni bir yol çizecek.

Ayrıca, Türkiye ve İngiltere'den bir araya gelen 60 katılımcının yer alacağı "Reel Skills" projesi, festivale paralel olarak ilerleyecek.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balık Sanat Derneği'nin desteklediği "Reel Skills" kapsamında, katılımcılar film yapım ve film gösterimleri düzenleme atölyelerine katılacak.

The Film Hub South East, Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programı, Cambridge Üniversitesi, Anglia Ruskin Üniversitesi ve East Anglia Üniversitesi tarafından desteklenen festival, 2 Eylül'de Cambridge Union'da gerçekleşecek kapanış partisiyle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :