İngiltere’de AB ile Brexit anlaşması için referandum kampanyası başlatıldı

İngiltere’de AB ile Brexit anlaşması için referandum kampanyası başlatıldı

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılma anlaşmasında son söz adlı bir kampanya başlattı.

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılma anlaşmasında son söz adlı bir kampanya başlattı. Halen 500 bin kişinin imzaladığı kampanya ile Başbakan Theresay May'in Avrupa Birliği ile yapacağı ayrılık anlaşmasında son sözün halkın söylemesi için referanduma gidilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Sene başından beri Brexit'nin ikinci bir defa referanduma götürülmesi konusu İngiliz halkını ikiye bölerken The Independent gazetesinin başlattığı halk tarafından büyük rağbet gördü.

Başbakan May'in Chequers Brexit planının çoktan öldüğü konusunda bir makale yazan muhafazakar parti milletvekillerinden eski eğitim bakanı Justine Greening birçok milletvekili kampanyaya destek verdiği belirtildi.

The Independent'in başlattığı kampanya başyazısında, 2016'da yapılan referandumda oy veren İngiliz halkının bu sürecin akabinde İngilitere ile Avrupa Birliği arasında yapıldığı kabul edilen anlaşma için son sözü söyleme hakkı olmalıdır" ifadeleri yer aldı. Yazıda, "Kararın büyüklüğü göz önüne alındığında, parlamento ve kabine bizim ihtiyaç duyduğumuz liderliği sağlasa bile, ki sağlamıyor, İngiliz halkının son onayı vermesi esastır" ifadeleri kullanıldı.

Independent gazetesinin başlattığı kampanyaya eski başbakanlardan Tony Blair, Eski bakanlardan Liberal Demokrat Parti Lideri Vince Cable, eski başsavcı Muhafazakâr Partinin ileri gelen milletvekili Dominic Grieve'in de bulunduğu kaydedildi.

Liberal Demokrat Parti Lideri Vince Cable, bu hafta başı yazdığı bir makalede ikinci bir oylama kampanyasının durdurulmasının çok zor olduğu büyük bir momentum kazandığını, hükümetin bu yılın sonuna doğru bir oylamaya zorlanacağını belirtti.

Kampanyanın destekçilerinden İşçi Partisinin eski bakanlarından Lord Mandelson, yeni bir referandumun Avrupa Birliğinden ayrılma konusunda aşırıya kaçanların (Brextremists) şantajına karşı Theresa May'i güçlendireceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı