İngiltere, terör tehdidi seviyesini yükseltti

İngiltere, terör tehdidi seviyesini yükseltti

Terör tehdidi seviyesi, "ciddi"den "çok ciddi"ye yükseltildi

LONDRA (AA) - İngiltere, terör tehdidi seviyesini "ciddi"den "çok ciddi"ye yükseltti.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, Suriye ve Irak'ta yaşanan son gelişmeler doğrultusunda uluslararası terör tehdidi seviyesinin bir basamak arttırılarak "çok ciddi"ye yükseltildiğini açıkladı.

Güvenlikle ilgili 16 kurumun oluşturduğu Ortak Terörizm Analiz Merkezi'nin (JTAC) Suriye ve Irak'ta yaşanan son gelişmeler doğrultusunda terör tehdidi seviyesini değiştirme kararı aldığına işaret eden İçişleri Bakanı May, İngiltere'ye "yakın zamanda" terör saldırısı düzenleneceğine ilişkin herhangi bir istihbarat bilgisinin olmadığını vurguladı. 

Yaşanan gelişmeler ve ihbarlar üzerine değiştirilen terör tehdidinin "düşük", "olası", "ciddi", "çok ciddi" ve "kritik" olmak üzere beş seviyesi bulunuyor . "Çok ciddi" seviyesi,  "büyük olasılıkla" saldırı düzenleneceği anlamına geliyor. 

Başbakan David Cameron'ın da yeni terör tehdidi seviyesiyle ilgili bugün ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

İngiltere'de 7 Temmuz 2005'te metrolara ve otobüslere düzenlenen saldırıların ardından "çok ciddi"ye yükseltilen terör tehdidi seviyesi, 2011'de "ciddi"ye düşürülmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı