İngiltere Savunma Bakanı Fallon Bağdat'ta

İngiltere Savunma Bakanı Fallon Bağdat'ta

Irak Savunma Bakanı Ubeydi:"Irak, pratik ve jeostratejik olarak terörle mücadele etse de aslında uluslararası çıkarlar için bu mücadeleyi veriyor"- "İngiltere'nin DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon içerisinde ve insani yardım konularında rolünün daha da

BAĞDAT (AA) - Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, İngiltere Dışişleri Bakanı Michael Fallon ile Bağdat'taki bakanlık binasında bir araya geldi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ubeydi, İngiliz mevkidaşı Fallon'u resmi törenle karşıladı.

Iraklı Bakan Ubeydi, İngiltere'ye Irak halkının sorunlarına yönelik adil tutumundan dolayı teşekkür ederek, ülkesinin İngiltere ile ikili ortak çıkarlar doğrultusunda dostluk ilişkisi geliştirmek istediğini belirtti. Ubeydi, "Irak, pratik ve jeostratejik olarak terörle mücadele etse de aslında uluslararası çıkarlar için bu mücadeleyi veriyor" dedi.

Irak silahlı kuvvetleri gücünün artırılması konusunda çaba içerisinde olduklarını anlatan Ubeydi, ordunun terörle mücadelesinde planlanan ve emin adımlar doğrultusunda ilerlediğini kaydetti. 

- DAEŞ'le ortak mücadele talebi

Irak Savunma Bakanı Ubeydi, Irak'ın terörle mücadelesinde daha fazla ülkenin katkısını toplamak için İngiltere'den yardım isteyerek, İngiltere'nin DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon içerisinde ve insani yardım konularında rolünün daha da artmasını temenni etti.

Öte yandan İngiliz Bakan Fallon, ülkesinin Irak'ı tüm alanlarda desteklemeye hazır olduğunu dile getirerek, Irak'ın terör güçlerine karşı verdiği savaşın tüm dünyanın savaşı olduğu ve Irak'ın insanlık değerleri ve çıkarlarına karşı "birincil savunma hattı" ve "mızrağın başını" temsil ettiğini belirtti.

İngiltere'nin yakın dönemde Irak'a yönelik hava desteğini artıracağını bildiren Fallon, aynı zamanda Iraklı güçlere hem askeri mühendislik hem de askeri sağlık alanında desteklerini artıracaklarını sözlerine ekledi.

İngiliz Bakan Fallon, ülkesinin Iraklı sığınmacılara yönelik insani yardım ve kurtarılan bölgelerin yeniden imarı konusunda yardım edeceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı