İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney:

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney:

"BoE, ekonomik gücün artırılması için enflasyon hedefinin bir miktar üzerine çıkılmasını tolere edebilir"- "BoE, uzun vadeli refahı sağlayamaz, sadece düzenlenmesine yardımcı olur"

LONDRA (AA) - İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, "İngiltere Merkez Bankası, ekonomik gücün artırılması için enflasyon hedefinin bir miktar üzerine çıkılmasını tolere edebilir." dedi.

Birmingham kentinde düzenlenen “İngiltere’nin Geleceği” forumunda konuşan Carney, finansal krizin ardından yaşanan ekonomik toparlanmanın getirdiği kazancın ülkenin tamamına eşit şekilde paylaştırılmadığını söyledi.

Carney, "BoE, ekonomik gücün artırılması için enflasyon hedefinin bir miktar üzerine çıkılmasını tolere edebilir." dedi.

Uzun vadeli ekonomik istikrarın sağlanması için BoE'nin sınırlı bir hareket alanı olduğuna işaret eden Carney, “BoE, uzun vadeli refahı sağlayamaz, sadece düzenlenmesine yardımcı olur." ifadesini kullandı.

Carney, İngiliz bankalarının, Avrupa, Çin ve İngiltere’de yaşananlardan bağımsız şekilde faaliyet göstermeye devam edeceğini söyledi.

İngiltere’de halihazırda enflasyon yüzde 0,6 seviyesinde bulunuyor. BoE ise uzun süredir orta vadede enflasyonun yüzde 2 seviyesine çıkarılmasını hedefliyordu. BoE'nin en son projeksiyonuna göre, 2018 yılında ülkede enflasyonun yüzde 2,4 seviyesine yükselmesi bekleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :