İngiltere ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0,1 büyüdü

İngiltere ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0,1 büyüdü

İngiltere, yüzde 0,1 ile 2012'den bu yana çeyreksel bazda en düşük GSYH büyümesini kaydetti

LONDRA (AA) - İngiltere ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 büyüdü.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, İngiltere ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 ile 2012'den bu yana çeyreksel bazda en düşük GSYH büyümesini kaydetti.

İngiltere ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4 büyüme göstermişti.

Yılın ilk 3 ayında bir önceki çeyreğe göre düşük büyüme görülmesine gerekçe olarak, inşaat sektöründeki düşüş ve imalat sektöründeki zayıflık gösterildi. Şubat ve mart aylarındaki sert kış koşulları da ekonomik aktiviteyi bir miktar olumsuz yönde etkiledi.

Büyüme verilerini değerlendiren ONS Uzmanı Rob Kent Smith, İngiltere ekonomisinin 5 yıldan bu yana en düşük büyümesini kaydettiğini ifade ederek, imalat sektörünün zayıfladığını, tüketici talebinin durakladığını ve inşaat üretiminin dikkate değer seviyede gerilediğini bildirdi.

PricewaterhouseCoopers (PwC) Başekonomisti John Hawksworth da açıklanan verilerin şimdilik sadece ön tahmin niteliğinde olduğunu belirterek, "Şu an için açıklanan oranlar, mart ayındaki gerçek verilerden ziyade büyük ölçüde tahminlere dayanıyor. Alışılmışın üzerinde büyük revizyonlar gelebilir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :