İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Japonya'da

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Japonya'da

Johnson, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesini "pervasız bir provokasyon" olarak nitelendirdi

ANKARA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Jonhson, Kuzey Kore'nin ay başında gerçekleştirdiği kıtalararası balistik füze (ICBM) denemesinin "pervasız bir provokasyon" olduğunu belirtti.

Kyodo ajansının haberine göre, Johnson 3 günlük resmi ziyaret kapsamında geldiği Japonya'nın başkenti Tokyo'da görüştüğü Japon mevkidaşı Fumio Kişida ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Kuzey Kore'nin 2 hafta önce ICBM denemesi yaptığını ve füzenin Japon Denizi'ne düştüğünü hatırlatan Johnson, söz konusu denemenin "pervasız bir provokasyon" olduğunu ifade etti.

Johnson, "Hepimiz, Pyongyong yönetimine diplomasi ve yaptırım yoluyla baskıyı artırmalıyız, bu baskı, Çin'in Kuzey Kore'yi tekrar müzakere masasına getirmesini de kapsamalıdır." dedi.

Japonya Dışişleri Bakanı Kişida da İngiltere ve Japonya'nın, Pyongyang'ın nükleer füze denemesi, Çin'in Güney ve Doğu Çin denizlerindeki iddiaları gibi küresel toplumu ilgilendiren konuları ele almada öncülük edeceklerini söyledi.

Kişida, Johnson'ın, İngiltere'de faaliyet gösteren Japon firmalarının, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) çıkış (Brexit) sürecinde olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemleri alacağını ifade etti.

Johnson'ın Tokyo'daki temasları çerçevesinde Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Tokyo Valisi Yuriko Koike ile bir araya gelmesi ve yarın ülkeden ayrılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :