İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Arnavutluk'ta

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond Arnavutluk'ta

Hammond, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati ile görüştü

TİRAN (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hammond, AB üyeliği yolunda Arnavutluk'a destek olacaklarını ifade etti.

Tiran'ı ilk kez ziyaret ettiğini aktaran Hammond, "NATO'nun değerli bir partneri" olan Arnavutluk'u ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hammond, Paris'te meydana gelen terör saldırılarının ardından NATO müttefiklerinin dayanışma içerisinde olmasının önemine işaret ederek, "Arnavutluk, NATO'nun sadık bir müttefikidir. Terörle mücadele de dahil olmak üzere, küresel sorunlar üzerinde birlikte çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Arnavutluk'un bölgede olumlu bir rol üstlendiğini söyleyen Hammond, Sırbistan ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecindeki çabaları için Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya teşekkür etti.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati de İngiliz mevkidaşı ile yaptıkları görüşmede özellikle güvenlik alanında işbirliği konusu üzerinde durduklarını belirterek, Balkanlar'ın güvenliği konusunda görüşlerini paylaştıklarını, ayrıca terörle mücadele gibi küresel konuları da ele aldıklarını aktardı.

Bushati, Arnavutluk'un terörle mücadelede uluslararası koalisyonun bir parçası olduğunu, bu çerçevede müttefik ülkelerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı