İngiltere DAEŞ'in Irak'taki infazlarından endişeli

İngiltere DAEŞ'in Irak'taki infazlarından endişeli

İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood: "DAEŞ gaddarlık yapmak için İslam'ın adını kullanıyor"

LONDRA (AA) - İngiliz hükümeti, terör örgütü DAEŞ'in Irak'ın Enbar eyaletinde Elbu Nemr aşiretine mensup 70 kişiyi idam etmesinden endişe duyduğunu bildirdi.

İngiltere'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood,  Irak'ta yaşanan bu olaydan dolayı endişelendiklerini dile getirerek, "DAEŞ gaddarlık yapmak için İslam'ın adını kullanıyor. Savunduklarını iddia ettikleri Sünnileri bir kez daha katlettiler" dedi.

Ellwood, DAEŞ'le mücadelenin zaman ve sabır gerektirdiğini dile getirerek, "Ancak bu, bizim kazanmamız gereken bir savaş. Uluslararası koalisyon geçen yıl boyunca Irak ve Suriye'de DAEŞ'e yönelik  yaklaşık 8 bin saldırıda bulundu. Irak'ta DAEŞ kontrolündeki bölgelerin yüzde 30'unu geri aldı. Sadece askeri alanda değil, aynı zamanda mali desteklerini keserek, yeni savaşçıların katılımlarını engelleyerek ve ideolojilerini zorlayarak tüm cephelerde DAEŞ'e karşı mücadelede birlikte çalışmaya devam etmeliyiz" ifadesini kullandı.

Elbu Nemr aşireti liderlerinden Naim el-Kuud,  DAEŞ'in pazar günü Ramadi'nin kuzeyindeki Es-Sersar bölgesinde, aşiretlerinden 70 kişiyi kaçırarak idam ettiğini açıklamıştı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı