İngiltere Başbakanı May Berlin'de

İngiltere Başbakanı May Berlin'de

May: - "Ortaklığımız tüm dünyada ortak değerlerimizin savunulması ve desteklenmesi için son derece önemli" -"Doğu Avrupa’da Rus saldırganlığının engellenmesi için NATO’nun çabalarının bir parçası olarak yan yana duruyoruz" - "İngiliz şirketlerinin Almanya

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere ile Almanya arasında siyasi, ticari ve ekonomik iş birliğinin önemini vurgulayarak, "Ortaklığımız tüm dünyada ortak değerlerimizin savunulması ve desteklenmesi için son derece önemli." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Başbakanlığından May’in Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirdiği resmi ziyarete ilişkin açıklama yapıldı.

May'in, “Ortaklığımız tüm dünyada ortak değerlerimizin savunulması ve desteklenmesi için son derece önemli. Doğu Avrupa’da Rus saldırganlığının engellenmesi için NATO’nun çabalarının bir parçası olarak yan yana duruyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, İngiltere’nin Avrupa’nın güvenliğinin sağlanması ve sürdürülmesi konusundaki kararlığı vurgulandı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması sonrasında da AB ile ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, May'in şu değerlendirmesi aktarıldı:

“İngiliz şirketlerinin Almanya piyasalarında ticaret yaparken maksimum özgürlüğe sahip olmasını sağlamak istiyorum. Alman işletmelerinin de aynı şekilde İngiltere’de. Müzakerelerin yeni bir faslında giriyoruz. Şimdi hedefimiz süre sınırlı bir uygulama periyodu üzerinde anlaşmak.”



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :