İngilizce Öğretimi ( Elt ) Konya Da Masaya Yatırıldı

İngilizce Öğretimi ( Elt ) Konya Da Masaya Yatırıldı

Merve Eğitim Kurumları ile Mevlana Üniversitesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen From Good to Great (İyiden Mükemmele) başlıklı ELT (İngilizce Dili Öğretimi) semineri Mevlana Üniversitesi Konferans Salonunda yapıldı.

İngilizce Öğretimi (ELT) Mevlana Üniversitesi ve Merve Eğitim kurumları organizasyonu ile tartışıldı

Seminere Konya, Aksaray, Karaman, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Mersin, Van, Antalya, diğer şehirlerden 500’den fazla İngilizce öğretmeni katıldı. SELT Academy, Ankara Nobel, Cambridge University Press, Evrim Dil Kursları, İnkaş- Express Publishing, Macmillan Education,  Metropolitan Education, National Geographic Learning- Cengage Learning, Dinamik Eğitim Hizmetleri, Oxford Vision, Oxford University Press, Pearson, Today’s Zaman, United Towers ve YDS Publishing firmaları seminerde stant açarak İngilizce öğretimindeki son çıkan ürünleri öğretmenlerle paylaştı. Gün boyu yapılan seminerlerde sırasıyla Macmillan Education adına Teresa Doğuelli ‘Öğretmeyi Tekrar Öğrenme’, Pearson adına Constance McCoy ‘İngilizce Öğrenicilerde Canlı Katılımı Sağlamak’, Express Publishing adına Jennifer Mailley ‘Ders Kitaplarını Öğrencilere Sevdirmek’, Oxford University Press adına Irene Canca ‘Eleştirel Düşünme’ ve Cambridge University Press adına Steve Ogden ‘Etkili Ders Planı Hazırlama’ başlıklı sunumlarını yaptı.

Mevlana Üniversitesi Yabancı Diller Hazırlık Okulu Müdürü ve seminer koordinatörü Harun ALAZCIOĞLU “İngilizce öğretmenlerinin dil eğitimindeki yeni yaklaşımları uygulamalı olarak görmeleri, birbirleri ve konuşmacılarla fikir alışverişinde bulunmaları ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaları için bu semineri organize ettik” dedi.

Seminerle ilgili bilgi veren Merve Eğitim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı ve seminer koordinatörü M.T arık Başören, amaçlarının İngilizce öğretimindeki son tekniklerin paylaşılması, öğretmenler arasında kaynaşma ve diyalogun sağlanması ve yabancı dilde yayım yapan firmalarla İngilizce öğretmenlerini buluşturmak olduğunu ifade etti. Başören, her yıl seminere ilginin arttığını söyleyerek İngilizce öğretmenlerine bu fırsatı sunmanın gururunu yaşadıklarını ekledi.

Katılımın ücretsiz olduğu seminerde tüm katılımcılara katılım sertifikasının yanı sıra yapılan çekilişlerle 1 kişiye yurt dışı semineri, 2 kişiye 2’şer kişilik 5 yıldızlı bir otelde hafta sonu tatili, 6 adet tablet, 1 adet laptop, 2 adet fotoğraf makinesi, 5 kişiye TOEFL ve YDS kursları, 5 kişiye Cambridge Üniversitesi sınav giriş ücreti (Young Learners-KET-PET), 3 kişiye gazete aboneliği, 3 kişiye açık büfe kahvaltı, 3 kişiye akşam yemeği, öğretim materyalleri ve değişik hediyeler verildi.