İngiliz polisi, Suriye'ye gittiği tahmin edilen aileyi arıyor

İngiliz polisi, Suriye'ye gittiği tahmin edilen aileyi arıyor

LONDRA (AA) - İngiliz polisi, Suriye'ye seyahat ettiği tahmin edilen bir anne ve 4 çocuğunu arıyor.Londra polisinden yapılan açıklamada, 33 yaşındaki...

LONDRA (AA) - İngiliz polisi, Suriye'ye seyahat ettiği tahmin edilen bir anne ve 4 çocuğunu arıyor.

Londra polisinden yapılan açıklamada, 33 yaşındaki Zahera Tariq'ın çocukları Muhammad (12), Amaar (11), Safiyyah (9) ve Zahera (4) ile birlikte en son 25 Ağustos'ta yerel saatle sabah 08.00'de İngiltere'nin başkenti Londra'nın Waltham Forest bölgesindeki evlerinde görüldükleri bildirildi.

Polis, ailenin aynı gün Londra'daki City Havaalanı'ndan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a giden bir uçağa binerek ülkeden ayrıldığını düşünürken, aileden o günden beri haber alınamıyor.

Zahera'nın Hollanda üzerinden Suriye'ye gitmeye çalıştığının tahmin edildiği belirtilen polis açıklamasında, ailenin güvende olduğundan emin olunması ve yerlerinin tespiti için, İngiliz polisinin uluslararası ortaklar ve Hollandalı yetkililer ile yakından çalışma yürüttüğü vurgulandı.

Londra polisi Terörle Mücadele Polis Birimi Şefi Richard Walton, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ailenin güvenliğinden endişe duyulduğunu belirterek, "Zahera'nın Suriye'ye gitmiş olabileceği yönünde endişelerimiz var. Ancak ailenin hali hazırda Suriye'ye girdiğine dair mevcut bir bilgi de yok. Zahera ve çocukların akrabaları bu durumdan dolayı çok endişeli. Aileyle ilgili bilgiye sahip olanların biran önce bizimle iletişime geçmeleri için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a seyahat eden İngiliz vatandaşlarının çoğunun DAEŞ'e katıldıkları tahmin ediliyor. İngiliz polisi, geçen yıl çoğu Suriye bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı