İngiliz hasta Türk doktorlar sayesinde kurtuldu

İngiliz hasta Türk doktorlar sayesinde kurtuldu

Yaz tatilini Bodrum'da geçirdiği sırada fenalaşan ve yoğun bakıma kaldırılan İngiliz uyruklu turist, Türk doktorlar sayesinde kurtarıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum'da fenalaşarak hastaneye kaldırılan İngiliz turist, Türk doktorların başarılı operasyonu sonrasında hayata döndürüldü.

Yaz tatili için Bodrum'a gelen Amanda Jayne Henry (50), İngiltere'de zayıflamak için midesine taktırdığı kelepçe yüzünden Bodrum'da fenalaştı. İngiliz turist, Bodrum'daki özel bir hastanede ameliyata alındı.

Günlerce bir şey yiyip içemediği belirtilen Henry, iki gün hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Geçirdiği ameliyat sonrası yeniden sağlığına kavuşan Henry, sevincini eşi ve kendisini tedavi eden Türk doktorlarla paylaştı.

İngiliz hastanın doktoru Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Arif Yavuz Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Henry'yi hayati tehlikesi bulunduğu için acilen ameliyata aldıklarını ve tüp mide operasyonu geçiren İngiliz hastanın yeniden sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Hastanın vücudundaki sıvı ve tuz dengesinde problemler yaşandığını kaydeden Aksoy, şöyle konuştu:

"Böyle giden hastaların bir kısmının hayatlarını kaybetmeleri mümkündür. Çünkü bir süre sonra hem sıvı ve tuz dengesindeki bozukluk hem de kelepçenin baskısı nedeniyle mide duvarında delinmeler olabilmektedir. Henry gıda tüketemediği için hastaneye getirildiği sırada durumu çok kötüydü ve sürekli kanlı kusmaya başlamıştı."

Amanda Jayne Henry ise tedavi görmeye başladıktan sonra kendisini çok daha iyi hissettiğini belirterek, hastane yetkililerine ve Türk doktorlara teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı