İngiliz geline Van'da yöresel nişan

İngiliz geline Van'da yöresel nişan

Tatil için geldiği Kuşadası'nda aşık olduğu Vanlı genç ile hayatını birleştirmeye karar veren İngiliz Doyle, düzenlenen yöresel nişan töreniyle evliliğe ilk adımı attı- Vanlı Macit:- "Evlenme teklifini Van Gölü sahilinde yaptım. Birlikte kentin bütün tari

VAN (AA) - Çalışmak için gittiği Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, İngiltere'den tatile gelen İngiliz Rachel Ruya Doyle'ye aşık olan Vanlı genç Samet Macit, Van'da düzenledikleri yöresel nişan töreniyle evliliğe ilk adımı attı.

Kuşadası'nda 8 ay önce tanışan Macit ile Doyle, kısa sürede evlenmeye karar verdi. Ailelerinin de onayını alan genç aşıklar, evlilik için hazırlıklara başladı.

Doyle'yi Van'a getirerek ailesiyle tanıştıran Macit, Van Gölü sahilinde evlenme teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Doyle için yöresel nişan töreni düzenlendi.

Van'da yöresel kıyafet giyen Doyle, nişan töreninde İngilizce şarkılar eşliğinde dans etti, halay çekerek hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadı.

- "Nişanımızı usullerimize göre yaptık"

Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında Kuşadası'nda bir restoranda garson olarak çalıştığını, kışı ise Van'daki ailesinin yanında geçirdiğini söyledi.

Tatil için Kuşadası'na gelen Doyle ile 8 ay önce çalıştığı restoranda tanıştığını anlatan Macit, zamanla birbirilerini sevdiklerini ve ailesiyle tanıştırmaya karar verdiğini belirtti.

Her iki ailenin de onayını aldıktan sonra nişanlanmaya karar verdiklerini aktaran Macit, "Nişanımızı bizim usullere göre yaptık. Ekim gibi de evlenmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 1,5 yıl daha Kuşadası'nda kaldıktan sonra Van'a temelli dönmeyi düşünüyoruz. Nişanlımı daha önce de Van'a getirdim hatta evlenme teklifini Van Gölü sahilinde yaptım. Birlikte kentin bütün tarihi ve doğal güzelliklerini gezdik. Van'ı, ailemi, yemeklerimizi, kültürümüzü çok sevdi. Kebap da künefe de yedirdim ama en çok otlu peynir, Van balığı (inci kefali), yöresel yemeğimiz keledoşu beğendi." diye konuştu.

- "Doyle dilimizi, ailem de İngilizce öğrenmeye çalışıyor"

Doyle'ye hem Kürtçe hem Türkçe öğretmeye çalıştıklarını, aile üyelerinin de bu sayede İngilizce öğrenmeye başladığını ifade eden Macit, şunları söyledi:

"İnşallah yakın zamanda iki dili de öğreteceğim. Sürekli araştırdığı için kültürümüzle alakalı hiçbir zorluk çekmiyor. Yalnızca konuşmada biraz güçlük çekiyor. Ben daha İngiltere'ye gitmedim ama iki defa Kuşadası'na geldiler orada görüştük. Bunun dışında zaten sürekli ailemle ve bizimle telefonda görüntülü olarak görüşüyoruz. İnşallah nasip olursa Van'a da gelecekler ben de İngiltere'ye gideceğim."

- İngiliz gelin adayı otlu peyniri sevdi

Gelin adayı Doyle ise Van'a geldiği için çok mutlu olduğunu ve Macit'in ailesini çok sevdiğini söyledi.

Van'a kalıcı olarak dönmek istediğini ifade eden Doyle, "Ailemle sürekli görüntülü görüşüyorum. Onları çok özledim. Nişan düğünüm çok güzel ve farklı oldu. Düğün elbisemi ve yemekleri çok sevdim. Van'a gelmeden önce internetten araştırma yaptım. Kahvaltısı çok güzel, otlu peyniri çok seviyorum. Kaynanamla çok iyi geçiniyorum. Her iki ailemi de çok seviyorum. Bizim kültürümüzle Türkiye arasında çok fark var ama benim için sorun değil." ifadelerini kullandı.

- Damat olmayınca aile üyeleriyle çeviri ile konuşuyor

Kuşadası'nda yaşayan ve nişan töreni için Van'a gelen damadın kız kardeşi Yasemin Macit de "Gelinimize 'Rüya' ismiyle sesleniyoruz. Çok güzel bir nişan düğünü yaptık. Tüm akrabalarımız da katıldı. Gelinimiz ile abim olmadığı zaman sürekli çeviri programları sayesinde konuşuyoruz. Bazen de el, kol hareketleriyle anlaşma çalışıyoruz. Çok problem yaşamıyoruz. Onu ailece de çok seviyoruz. Kısa zamanda bize uyum sağladı. Biz ona Türkçe o da bize İngilizce öğretmeye çalışıyoruz. Birlikte çok gezdik, dolaştık. Zamanımız çok güzel geçiyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :