İngiliz ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 2,3 büyüdü

İngiliz ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 2,3 büyüdü

LONDRA (AA) - İngiltere ekonomisi, yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 büyüdü. İngiltere Ulusal İstatistik...

LONDRA (AA) - İngiltere ekonomisi, yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 büyüdü.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, ülkede Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) artışı bu yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,3 düzeyinde gerçekleşti. Piyasada büyümenin yüzde 2,1 olması bekleniyordu.

Ülkede ekonomik büyüme, yılın 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 0,3'lük piyasa beklentilerinin üzerinde gelerek yüzde 0,5 oldu.

İngiltere ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,1 ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 büyüme kaydetmişti.

Büyüme verisine ilişkin açıklama yapan İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, "Birleşik Krallık ekonomisinin temelleri sağlam. Söz konusu veriler ekonominin dirençli olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

ONS Başekonomisti Joe Grice ise "Ağırlıklı olarak hizmet sektöründeki güçlü performans, inşaat sektöründeki düşüşü ve durağan seyreden imalat sektörünü dengeledi." yorumunu yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :