İngiliz bakan Duncan'ın Makedonya ve Karadağ ziyareti

İngiliz bakan Duncan'ın Makedonya ve Karadağ ziyareti

İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Duncan:- "Hem Makedonya'yı hem de Karadağ'ı AB ve NATO üyelikleri yolunda destekliyoruz. Bunun için her iki ülkede de reformlarda hayati önemde ilerlemelerin kaydedilmesi gerekiyor"

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, ülkesinin Karadağ ve Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliklerini desteklediğini ancak bu üyeliklerin her iki ülkede de bazı reformları gerektirdiğini söyledi.

Karadağ ve Makedonya'ya 2 günlük resmi ziyarette bulunacak olan Duncan, ziyaret öncesi yazılı açıklama yaptı.

İki ülkenin de yer aldığı Batı Balkanların İngiltere için "kilit önemde" olduğunu belirten Duncan, "Bu bölgede aktif ve destekleyici bir rol oynama kararlılığındayız. Ziyaretimin güvenlik, refah ve reform alanlarında gelecekteki işbirliğimiz için yeni fırsatlar geliştirecek olmasından memnunum." değerlendirmesini yaptı.

"Uzun süredir hem Makedonya'yı hem de Karadağ'ı AB ve NATO üyelikleri yolunda destekliyoruz." ifadesini kullanan Duncan,"Bunun için her iki ülkede de reformlarda hayati önemde ilerlemelerin kaydedilmesi gerekiyor." görüşünü dile getirdi.

Her iki ülkenin de önünde bazı sorunlar bulunduğunu bildiklerini vurgulayan Duncan, ziyaret kapsamında İngiltere'nin bu ülkelerin istikrarına, güvenliğine ve refahına yapabileceği katkılarla ilgili olarak sivil toplumun ve siyasetçilerin görüşlerini alacağını kaydetti.

Duncan'ın Karadağ temasları kapsamında ülkenin başbakanı, dışişleri bakanı ve Avrupa bakanıyla görüşeceği bildirildi. İngiliz bakanın Makedonya'da da Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve siyasi parti liderleri ile biri araya geleceği açıklandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :