Infiniti, yeni modelini İzmir'de tanıttı

Infiniti, yeni modelini İzmir'de tanıttı

Üst segment otomobil markası Infiniti, Türkiye yollarına çıkan Q30 modelini İzmir'deki test sürüşü etkinliğiyle tanıttı

İZMİR (AA) - Üst segment otomobil pazarının Türkiye'deki yeni markası Infiniti, Q30 modeli için İzmir'de tanıtım ve test sürüşü etkinliği düzenledi.

Swiss Otel Grand Efes'te düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Infiniti Marka Müdürü Murat Çakır, Nissan'ın lüks sınıf markası olan Infiniti'nin segmentinde dünyanın en hızlı büyüyen markası olduğunu, Türkiye pazarında da müşteri beklentileri ve vergi diliminin fiyatlandırmaya etkileri göz önünde tutularak bazı modellerin satışa sunulduğunu dile getirdi.

Markanın dünya genelinde geçen yıl 215 bin adetlik satış rakamına ulaştığını, en hızlı büyümenin de Türkiye'nin içinde bulunduğu Avrupa, Ortadoğu pazarında görüldüğünü kaydeden Çakır, Türkiye'de yeni yeni tanınan markanın otomotiv sektöründe birçok ileri teknolojiyi ilk uygulayan marka olduğuna dikkat çekti.

Infiniti'nin öncülük ettiği şerit değiştirme uyarı sisteminin ardından bu yıl bazı modellerde kullanılan direk adaptif direksiyon sisteminin de dikkat çekici olduğuna işaret eden Çakır, bu sistemle direksiyon ile tekerlekler arasındaki mekanik bağlantının ortadan kaldırıldığını, yerine fiber optik kablonun geçtiğini, bunun da sürüş tecrübesini tamamen değiştirdiğini dile getirdi.

İzmir'de 2017 yılının ilk çeyreğine kadar devam edecek test sürüşleri kapsamında QX70, Q50 ve Q30 modellerini deneyimleme imkanı sunduklarını kaydeden Çakır, Türkiye lüks otomobil segmentinin her yıl yüzde 23 büyüdüğünü, pazarın 100 bin adede yaklaştığını ve toplam pazar içindeki payını da yüzde 20'ye yükseldiğini ifade etti.

Q30 modeliyle iddialı olduklarını anlatan Çakır, "Premium cross over segmentinde bu yıl yüzde 4 pazar payı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl bunu yüzde 10'a çıkarmak istiyoruz. Bu yılı 150 adedin üzerinde satışla kapatmak istiyoruz. Gelecek yıl ise 500 adede yakın bir hedefimiz var. Hedeflerimize adım adım yaklaşmak istiyoruz. Özellikle hizmetimizle farklılaşmak istiyoruz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :