İnce'nin mitinginde Selo'ya özgürlük sloganları!

İnce'nin mitinginde Selo'ya özgürlük sloganları!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Diyarbakır'da düzenlenen mitingde konuştu. Kürt sorununu çözmek istediğini söyleyen İnce, "Diyarbakır'da ne konuşuyorsam, Edirne'de de onu konuşacağım" dedi.

Miting alanında toplananlar, HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Demirtaş için, "Selo'ya özgürlük" sloganlarıyla Muharrem İnce'yi dinledi. 

Muharrem İnce'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Üretim ekonomisine geçeceğiz, fabrikalar açacağız. Kıraathanelerde bedava kekle zaman dolmaz. Kıraathaneye gittin, çay beleş, kek beleş gündüz kekle geçiştirdin akşam evine gittin yemek ne olacak. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz.

Bu kardeşiniz ilkelidir, zaman zaman kendi partisiyle de ters düşmüştür. Cumhurbaşkanı olduğumda 3 bin korumayla falan gezmeyeceğim, her şey normal olacak. 4 adayı da ziyaret ettim. Adayların hesaplarına 500'er yüz lira para yatırdım.

Kürtler onore edilmek istiyor, Türklerin de kaygıları var. Türklerin kaygılarını gidereceğiz, Kürtleri de onore edeceğiz. Yalan yok, gizli kapaklı görüşme yok. Çözüm yeri TBMM.

Cumhurbaşkanı olduğumda TRT'nin kanallarından birini bu işe ayıracağım. Tartışacak insanlar, ne istiyor. Dil meselesini tartışacaklar. İçinizde muhafazakar var, esnaf var, solcu var; anlaştığınız bir yer dil meselesi, kendi aranızda anlaşamadığınız yerler de var. Anlaştığınız yerlere beni de yazın, anlaşamadıklarınızı da çözeceğiz. Ben oy değil, sorunu çözmek istiyorum.

Muhazakarlar din kültürü ve ahlak bilgisi yetmez, ben daha fazlasını istiyorum diyor. Hay hay muhafazakar kardeşim, seçmeli olarak kaç saat istiyorsan görüşeceğiz. Bir diğeri de diyor ki, siz bana hakaret ediyorsunuz, ben zorunlu olanı da almak istemiyorum. Hay hay, sen de alma.

Çocuklarımıza 3 dil öğreteceğiz. Bir dil insanlığın mirası, bunu korumak lazım, kim olursa olsun. 81 milyona resmi dilimiz Türkçeyi öğreteceğiz, iki anasıyla babasıyla evinde konuştuğu bir dil var, bu Kürtçeyse Kürtçe, Arapçaysa Arapça, Çerkezceyse Çerkezce... Çocuğun evinde, anasıyla konuştuğu dili öğreteceğiz. Bir de dünya dillerinden öğreteceğiz.

Ben Kürt sorununu çözmek istiyorum. Bir ekonomik sorun, bir kültürel sorun, bir demokratik sorun olduğu gibi aynı zamanda siyasi ahlak sorunudur. Siyasetçi Diyarbakır'a gelip farklı, Trabzon'da farklı konuşuyor."

Etiketler :