İnanç Özgürlükleri Platformu'nun hedefinde Ülkücüler vardı

İnanç Özgürlükleri Platformu'nun hedefinde Ülkücüler vardı

İnanç Özgürlükleri Platformu'nun hedefinde bu kez ülkücüler vardı. Platform adına konuşma yapan Ersoy Kağnıcıoğlu, ülkücülere seslenerek, "Darbecileri desteklemeyin!" çağrısı yaptı

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu'nun 286. hafta basın açıklaması yine Kayalıpark'ta gerçekleşti. Platform adına bu kez Ersoy Kağnıcıoğlu söz aldı. Kağnıcıoğlu'nun hedefinde Ülkücüler vardı.

Kağnıcıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

ÜLKÜCÜLER KENDİLERİNE YAPILAN ONCA ZULÜME RAĞMEN...

"12 Eylül darbesinden sonra ülkücülerin bir kısmı kendilerine yapılan onca zulme rağmen "biz hapiste fakat fikirlerimiz iktidarda" diyerek teselli buluyorlardı. Bugünlerde de ergenokon sanıkları, 28 Şubat'çılar benzer şeyler söylüyorlardır herhalde. "Biz içerdeyiz fakat uygulamalarımız hala devam etmekte" deyip 28 Şubatın 1000 yıl süreceği kehanetinin gerçek olduğu hususunda umut besliyorlardır.

ZULÜMLER HALA DEVAM EDİYOR

28 Şubat'ın yıl dönümünde 28 Şubat'çılar tutukalanıp yargılanıyorken ve 28 Şubat o gün destekleyenler tarafından bile tenkit ediliyorken uygulamalarının devam ediyor olması çok hazindir. Başörtüsü hala yasak, çözümlendiğine inanılan uygulama kısmende olsa hala devam etmekte. Yok hala dim dik ayakta durmakta, okullar 8 yıllık yetmiyormuş gibi 12 yıla çıkartılmış kamuda başörtüsü yasağı bütün hızıyla devam etmekte. İslami camialar üzerindeki demokles kılıcı gibi asılı duran pek çok yasa hala uygulanmakta. Zulümler hala devam etmekte. Kısaca 28 Şubat'çılar mahkum 28 Şubat'çılık hala sürmektedir.

SALİH MİRZABEYOĞLU HALA YARGILANIYOR

28 Şubat'ın İslami camialar üzerine estirdiği tutuklama ve hapsetme uygulamaları hız kesmekle birlikte bugün de devam etmektedir. Salih Mirzabeyoğlu hala tutuklu, Umut Davası sanıklarının haksız yere yargılanması devam etmekte. Sivas davası sanıkları bir kinin ve kör bir intikam duygusunun esiri olanlar tarafından hukuksuzca yargılanmakta ve yapılan zulümler devam etmektedir. Malatyalılar davası pek çok faili meçhul davanın İslami camiadan sanıkları haksız yere tutukluluk halleri devam etmektedir. Bir an önce bu mazlumların hakları iade edilip kırılan itibarları onore edilmelidir. 28 Şubat mahkum edilecekse onların kararları da mahkum edilmelidir.

HEDİYENİN MAZLUMLAR OLMASI ABESTİR

Misafirperver milletiz(!) vesselam her misafirliğe gittiğimizde ve her misafir geldiğinde hediye götürmek ve hediye vermek adetimizdendir. Fakat hediyenin masumlar ve mazlumlar olması abestir. Türkiye'den her yetkili amerikaya gittiğinde ve amerikadan her yetkili Türkiye'ye geldiğinde İslami camialardan birilerinin dertest edilmesi adet haline getirilmiştir. Yetkililerden rica ediyoruz gelin anlaşalım bunu bir sıraya bağlayalım kimin sırası geldiyse kendini ona göre hazırlasın herkes diken üzerinde yaşamaktan sıkıldı artık. Amerikan dışişleri bakanı Keriye küresel haber sitesi ve islam dünyası dergisinin yöneticilerinin kurban edilmesi bu geleneğin bir devamı mıdır? Artık bu tür tiyatrolar pek seyirci tutmuyor. Yakında Amerikalılarm sıkılacağından da korkuyoruz. Olayı biraz şenlendirmek için kırmızı kurdele takın. Çoluk çocuk kadın kız da gözaltına alın ki yaptığınız iş daha şenlikli görünsün belki memnun edersiniz misafirlerinizi.

ZALİMLERİ HESAP GÜNÜNÜN ŞİDDETİNE KARŞI UYARIYORUZ

Bangladeş'te cemaati İslami liderlerine yapılan haksız ithamlar ve zulümler müslüman halkın tepkisi ile karşılaşmıştır. Zalim yöneticilerin bu tepkilere katliam ile cevap vermelerini şiddetli bir şekilde telin ediyoruz. Bangladeş'in mazlum ve yiğit evlatlarına yanlarında olduğumuzu dularımızın onlarla olduğunu bildiyoruz. Zalimleri de hesap gününün şiddetine karşı uyarıyoruz. Tarihin bir ibret levhası olduğu sonu kan ve zulümle bitecek heyecanların bulunmadığı tevhit ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 287. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah'a emanet ederiz."
Ferit Hepokur-Memleket