İMKB Lisesi’nden TÜBİTAK’a proje

İMKB Lisesi’nden TÜBİTAK’a proje

"TÜBİTAK 4006" isimli Bilim Fuarı projesine bu yıl pek çok okulun yanı sıra Selçuklu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yeni projeleriyle katıldı.

Tüm masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanan projelerin hazırlanması amacıyla katılımcı okullara 6 bin TL para desteği verildi.

Bu yıl yedincisi düzenlenen “TÜBİTAK 4006” isimli Bilim Fuarı kapsamında Selçuklu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeleri 13-14 Mart tarihlerinde davetlilerin beğenisine sundu.

tubitak.jpg-3.jpg

Bilim fuarında fizik, kimya, biyoloji, sözel dersler ile bilişim teknolojileri, harita-tapu, inşaat, elektrik ve elektronik gibi mesleki alan derslerinde hazırlanan 26 proje sergilendi. Projeye civardaki okullar da yoğun ilgi gösterdi.  Projeyi hazırlayan öğretmenler ve öğrenciler davetlilerle yakından ilgilenerek projeleri tek tek uygulamalı olarak anlattı. Koyun yününden yalıtım malzemesi, akıllı çizgi izleyen robot, plastik atıkların çevreye verdiği zararlar, tasarla-üret-oyna gibi pek çok proje dikkat çekti.

tubitak.jpg-2.jpg

Okul Müdürü Soner Koç, yaptığı açıklamada “TÜBİTAK 4006” projeleri Mesleki ve Teknik eğitimlerde ve liselerde uygulanan bir proje çalışmasıdır. Biz 26 proje ile başvurumuzu yaptık. Projelerimizin hepsi kabul edildi. Yapılan çalışmaların bir kısmı mesleki alanlarımızla alakalı iken, diğer kısmı fizik, kimya, biyoloji ve sözel derslerle alakalı. Projelerde görevlendirilen yaklaşık 60 öğrencimiz bir aydır, alan öğretmenleri eşliğinde yoğun bir çalışma sergilediler. Gayretlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve davetlilerimiz çalışmalarımızı çok beğendiklerini ifade ettiler. Bu da bizi çok mutlu etti ve sonraki yıllarda yapacağımız çalışmalarımızda motivasyon kaynağımız oldu.” şeklinde konuştu. Soner Koç önümüzde ki yıllarda da yoğun bir şekilde bu tür çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.

 

 

 

Etiketler :