İMKANDER'den Suriyeli sığınmacılara yardım

İMKANDER'den Suriyeli sığınmacılara yardım

Esed rejiminin Rusların desteğiyle Halep'te gerçekleştirdiği saldırılardan kaçan Suriyelilere Gaziantep ve Hatay'dan battaniye ve erzak yardımında bulundu

GAZİANTEP / HATAY (AA) - İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Rusların desteklediği Esed rejiminin saldırıları üzerine Türkiye sınırına gelen Suriyeli sığınmacılara, Gaziantep ve Hatay'dan 30 bin battaniye ve temel gıda maddelerinden oluşan erzak paketi yardımında bulundu.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep’te muhalifleri tamamen kuşatma altına almaya çalışırken aralarında Türkmenlerin de bulunduğu binlerce Suriyelinin, Türkiye sınırına akın etmeye başladığını belirtti.

Özer, Halep'ten Türkiye sınırına doğru hareket eden sığınmacı sayısının 70 bine ulaştığını, binlerce kişinin sınırın Suriye tarafında geceyi geçirdiğini kaydetti.

Türk Kızılayı ve yardım kuruluşlarının sığınmacılara acil yardım malzemeleri ulaştırmaya çalıştığı ifade eden Özer, şöyle devam etti:

"Halep ve çevresinde yardımları organize eden İMKANDER acil yardım ekipleri, sığınmacıların Türkiye sınırına doğru hareket etmesi üzerine sınır hattında da çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bölgede üç gecedir olağanüstü hal yaşanıyor. Halep koridorunun kapanması üzerine Türkiye'ye doğru yürüyerek gelen Suriyelilere ekiplerimiz refakat ediyorlar. Yol boyunca temel gıda maddeleri dağıtıyoruz. Türkiye sınırına yakın köylerde zeytinliklerin altında uyumak zorunda kalan binlerce çocuk ve kadın var. Buradaki kişilere ve sınırın Türkiye tarafına geçen sığınmacılara bugün 20 bin battaniye dağıttık. Konserve, çocuk maması, su, süt ve ekmek dağıtımı yapıyoruz. Fakat, elimizdeki erzak stokları erimek üzere. Halkımızı acil yardım yapmaya davet ediyoruz."

Özer, Halep'in düşmesi halinde Türkiye sınırına milyonların dayanacağının altını çizerek, herkesi harekete geçmeye çağırdı.

İMKANDER Gaziantep Şubesi Başkanı Sait Gökdere de dünyanın Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmasına karşın Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının yardımlarını esirgemediğini söyledi.

Sınırda bekleyen Suriyelilere acilen battaniye yardımında bulunduklarını ifade eden Gökdere, şöyle devam etti:

"Maalesef bütün acıyı Suriye halkı çekiyor. Çoğu evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Geride kalanlar açlıkla mücadele ediyor. Esad rejiminin yanı sıra Rusya ve İran güçleri de sivilleri öldürüyor. Siviller kuşatmanın olduğu bölgelere sıkıştırılmış durumda. Onlara imkanlarımız ölçüsünde yardım etmeye çalışıyoruz. Dünden beri gönüllü arkadaşlarımız Türkiye sınırında bekleyen Suriyeli kardeşlerimize 10 bin battaniye dağıttı."

Suriye’nin Halep kentinde terk edilmiş bedensel ve zihinsel engelli insanların olduğunu belirten Gökdere, "Maalesef bu insanlar aileleri tarafından terk edilmiş durumda. Kimseleri yok, çaresizce ölümü bekliyorlar. İMKANDER olarak onlara da yardımda bulunduk'' diye konuştu.

İMKANDER'den Suriyeli sığınmacılara yardım

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :