İMKANDER'den Bab'a gıda yardımı

İMKANDER'den Bab'a gıda yardımı

Dernek, Bab'da bin 500 aileye erzak paketi ulaştırdı

HATAY (AA) - İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Bab ilçesine kuru gıda, süt ve bebek mamasından oluşan erzak paketleri ulaştırdı.

İMKANDER Başkanı Murat Özer, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezinin terör örgütü DEAŞ'tan almasından sonra yardım kuruluşlarının, bölgeye insani yardım ulaştırmaya ve hayatın normale dönmeye başladığını belirtti.

Özer, Bab'ın teröristlerden temizlenmesinin ardından bölgeye AFAD ekipleriyle birlikte ilk ulaşan yardım örgütünün İMKANDER olduğunu kaydetti.

Bab merkezinde ve çevre köylerinde bin 500 aileye içerisinde kuru gıda, süt ve bebek mamasından oluşan erzak paketi ulaştırdıklarını aktaran Özer, ''Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde bölge halkının özgürlüğe kavuştuğunu görmek bizi umutlandırıyor. Halep'i son terk eden yardım kuruluşu biz olmuştuk ve şehit vermiştik. Şimdi özgürleşen topraklara ilk giren yardım kuruluşu olmak bizim için çok gurur verici." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :