İMKANDER muhacirlerin yüzünü güldürüyor

İMKANDER muhacirlerin yüzünü güldürüyor

Dünyanın dört bir yanındaki yardım faaliyetlerine devam eden İMKANDER, İstanbul'daki Kafkas muhacirlere kumanya dağıttı

İSTANBUL (AA) - İMKANDER Derneği, İstanbul'daki Kafkas muhacirlere kumanya yardımında bulundu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, dernek dünyanın dört bir yanındaki yardım faaliyetlerine devam ediyor.

İMKANDER, Türkiye'de bulunan başta Kafkas, Orta Asyalı ve Suriyeli muhacirlere yönelik her ay düzenli olarak erzak yardımı ulaştırmayı ramazanda da sürdürüyor.

İMKANDER ekipleri, İstanbul'daki Kafkas ve Orta Asyalı muhacirlerin yoğun bulunduğu Başakşehir Kayaşehir bölgesinde temel gıda maddeleri içeren erzak yardımında bulundu.

Ekipler, muhacirlere erzak paketinin yanı sıra 50 TL'lik alışveriş çeki de hediye etti.

Ramazan boyunca, Türkiye'de, Suriye'de ve Afrika'da ihtiyaç sahibi ailelere zekat dağıtımları da nakit olarak yapılıyor.

- Afrika'da 15 Temmuz şehitleri anısına iftar

İMKANDER tarafından Afrika'da, 15 Temmuz Şehitleri adına iftar programları düzenleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İMKANDER Genel Başkan Yardımcısı Ömer Bezirgan, Afrika Uganda'da 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı anısına iftar yemeği verildiğini belirtti.

Ramazan boyunca her gün 15 Temmuz şehitleri anısına iftar verildiğini aktaran Bezirgan, su kuyuları açılan bölgelere mescit de yaptıklarını, bölgede yaşayan ailelere ve öğrencilere destek verdiklerini kaydetti.

Bölgede Kur'an-ı Kerim kampanyası da başlattıklarını anlatan Bezirgan, "Uganda'da her gün 2 bin 500 kişiye, bir medrese ve 4 mescitte aynı anda ailelere yemek veriyoruz. Her bir aileye bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde erzak paketleri hazırlayıp, ulaştırıyoruz. Su kuyusu inşa ettiğimiz bölgelerdeki köylerin diğer ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz. Su kuyusu açtığımız yerlerde mescit açarak, sünnet organizasyonları yapıyoruz. Eğitimlerine destek olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Okullarda Kur'an-ı Kerim ihtiyaçları yoğun bir şekilde bulunmaktaydı. 10-15 çocuğa 1 Kur'an-ı Kerim düşüyordu ama şimdi her çocuğa bir Kur'an-ı Kerim hediyesi kampanyası başlattık. Ramazan ayı boyunca binlerce Kur'an-ı Kerim dağıttık." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :