İmamoğlu-Kaftancıoğlu krizinin perde arkasında ne var?

İmamoğlu-Kaftancıoğlu krizinin perde arkasında ne var?

İstanbul BŞB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın yazdığı kitap sonrası ortalık karıştı.

CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanmasının hikayesini anlatan "Kahramanın Yolculuğu" kitabı, ortalığı karıştırdı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kitabın yazarı Necati Özkan'a sosyal medyadan tepki gösterdi ve “Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir” şeklinde açıklama yaptı.

 

KİTAPTA KAHRAMAN OLARAK ANILMAMASI CANAN KAFTANCIOĞLU'NU KIZDIRDI!

İmamoğlu'nun seçim çalışmaları sırasında sürekli yanında yer alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,   Necati Özkan'ın kitapta kendisini "kahramanlaştırdığını" iddia ederek şu ifadeleri kullandı: "Kahramanın hikayesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!"

 

KİTABIN YAZARI ÖZKAN'DAN ELEŞTİRİLERE YANIT
Canan Kaftancıoğlu'nun, 'Kendini kahramanlaştırmaya çalışan profesyonel' diyerek eleştirdiği İmamoğlu'nun seçim koordinatörü Necati Özkan, "Ben iletişimci gözüyle bakıyorum" dedi.

Necati Özkan, kitabın temel amacının politik olmadığını, iletişim alanında çalışanlara hitap ettiğini söyledi. Parti içerisinde ve kamuoyunda tartışma yaratan kitapta CHP’nin bu zamana kadar ki seçim kampanyalarını eleştiren Özkan, İmamoğlu ile yürütülen kampanya için “Son 10 yılda bu denli ilham verici hiçbir kampanya olmadı. Bu kitapta da bunu anlatıyorum. Bu kitap bir profesyonel bakış açısının kitabıdır” dedi.

Önsözü Ekrem İmamoğlu’na ait olan kitapta CHP’nin seçim stratejisi eleştiriliyor. Yazar Özkan, “CHP’nin kampanya anlayışı, seçimden birkaç hafta önce bulunan bir slogan ve şarkıya dayanan; seçimler arası dönemde yine kendi rutinine dönen bir anlayıştı. İletişimde devamlılık ve istikrar bu anlayışa ters geliyordu” diyor.

SIRALAMADA KAFTANCIOĞLU'NU 9. SIRAYA KOYDU

Kitapta kimlerin hangi görev aldığına da yer verilirken, birinci sırada gelen İmamoğlu’nun ardından ikinci Necati Özkan ve ardından Murat Ongun geliyor. İttifak ortağı İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ismi 6’ncı sırada yer alırken, 31 mart seçimlerinde aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmalar nedeniyle 28 Ocak’ta sosyal medya hesabından istifa eden ve ardından tekrar sosyal medyadan istifa kararından vazgeçtiğini duyuran Canan Kaftancıoğlu’nun isminin 9’uncu, yani son sırada yer alması dikkat çekiyor.

 CHP İLE MAHKEMELİK  

Necati Özkan, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na aday olduğu dönemden itibaren 3 seçimde de kampanyasını yürüttü. Büyükşehir seçiminde de kampanya yönetmeni olan Özkan, halen İmamoğlu’nun İBB’de siyasi danışmanı olarak görev yapıyor. CHP’nin 30 Mart 2014 yerel seçim kampanyalarını da yürüten Özkan, parasını alamadığı gerekçesiyle, CHP’ye 832 bin 500 bin TL’lik icra davası açmıştı. Dava halen, İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi ve 36. İcra Müdürlüğü’nün 2015/5888 E. Sayılı takip dosyasıyla devam ediyor. 

146437_480x270.jpg

 

İMAMOĞLU'NDAN KAFTANCIOĞLU'NA YANIT

Kitabın önsüzünü yazan Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özkan ile yıllardır beraber çalıştığını vurgulayan İmamoğlu, yaşanan tartışmayı değerlendirerek şunları söyledi: "Kendisiyle organik bir tanışmamız var. Necati Bey’in profesyonel bir meslek yaşamı var. Benim de kendim olmak gibi bir huyum var. Onun da katkılarıyla önümüzdeki taşları temizlediği bize yol arkadaşlığı yaptığı bir süreç yaşıyoruz altı yıldır. 6 yıla sığdırdığımız en büyük başarı İstanbul seçimi."

 

KİM NE DEDİ?

FATİH PORTAKAL KAFTANNCIOĞLU'NA HAK VERDİ

Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal,  sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından 'Kahramanın Yolculuğu' tartışmasıyla ilgili, "Kaftancıoğlu haksız da degil, kitabı biraz okuyayım dedim, il başkanının eleştrilerine benzer hisse kapıldım. Okumayı bıraktım. #İmamoğlu başarısında umut arayan tüm bileşenlerin çabası var. Umarım ekibi güç zehirlenmesi yaşamaz." yorumunu yaptı.

UĞUR DÜNDAR İMAMOĞLU'NUN YANINDA

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından Necati Özkan'ın "Budapeste Gergely Karacsony Agustos basinda Istanbul’a geldi ve Ekrem Imamoglu ile gorustu. Sonuc: Benzeri bir zafere imza atmak oldu" paylaşımını alıntılayan Uğur Dündar, isim vermeden Canan Kaftancıoğlu'nu şu sözlerle hedef aldı: "Kahramanın Yolculuğu'yla yükselen umuda detek olup, ülke çapına yayarak büyütmek yerine, köstek olmaya çalışanlar çatlasın!.."

YILMAZ ÖZDİL: 17 SENEDİR HER SEÇİMİ KAZANANA NE DİYECEĞİZ?

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından 'Kahramanın Yolculuğu' tartışmasıyla ilgili,  "Kahramanın Yolculuğu, Necati Özkan, Canan Kaftancıoğlu... Bir seçimle kahraman olunuyorsa, 17 senedir girdiği her seçimi kazanana ne diyeceğiz? Tevazu en büyük kahramanlıktır, bunu unutursak, 18’inci 19’uncu 20’nci sene de gider, haberimiz olsun." paylaşımında bulundu.

AHMET HAKAN:KAFTANCIOĞLU SONUNA KADAR HAKLIDIR

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet hakan da kavgada Canan Kaftancıoğlu'nun haklı olduğunu söyledi. Ahmet Hakan, "İmamoğlu’nun kampanya sorumlusu Necati Özkan, kaleme aldığı ‘Kahramanın Yolculuğu’ adlı kitapla... Başarıyı büyük ölçüde kendi şirketinin yürüttüğü kampanyaya ciro etmiş. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bu ciro edişe sert biçimde itiraz etmiş. Yekten hüküm veriyorum: Canan Kaftancıoğlu sonsuz haklıdır. Kampanya şirketleri, belki Amerika’daki seçimlerde temel belirleyici olabilirler ama burası Amerika gibi bir yer değil." ifadelerini kullandı.

 

2-2.jpg

 

CÜNEYT ÖZDEMİR'E GÖRE KAVGANIN NEDENİ "KADRO KAVGASI"

Cüneyt Özdemir , Sosyal meyda üzerindeki blogundan CHP Genel Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan bu gerginliğin perde arkasını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi arasında seçim sürecinden itibaren anlaşmazlık olduğunu belirten Cüneyt Özdemir, "Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi arasında bir itiş kakış yaşanıyor. Nedir bu itiş kakış; Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi İstanbul'u paylaşamıyor, diyeyim ben size. Seçimleri paylaşamadılar. Lafın ortasından söylüyorum, bunları Murat Ongun'dan duyamazsınız!" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak yeni atamalar konusunda CHP Genel Merkezi ve İmamoğlu arasında anlaşmazlıklar olduğu bilgisini paylaşan Cüneyt Özdemir açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"Neyi paylaşamıyorlar, şimdi bir sürü kadro alınacak değil mi? Bu kadrolara CHP Genel Merkezi diyor ki bizim adamlarımızı ata, İmamoğlu da diyor ki ben sizin adamlarınızı atamayacağım kendi adamlarımı atayacağım, kavga bu!

CHP'deki bu kavga ne olur, sonunu kurultay belirler? Bir bakmışsınız ipler atılmış, yarın bu kavga daha da büyürse kadrolar değişirse, kadrolarda çok ilginç değişiklikler görürsek İmamoğlu'nun çevresinde ya da CHP'de, bilin ki temelinde bu kavga yatıyor.

İmamoğlu diyor ki; 'Ben seçildim kardeşim benim kadromla yöneteceğim', CHP diyor ki; 'Bir dakika sen CHP'nin adayıydın bizim istediklerimizle yöneteceksin.', tartışma bu kadar."

 

 

Etiketler :