İmama saldıran şüpheliye istenen ceza belli oldu

İmama saldıran şüpheliye istenen ceza belli oldu

Fatih Camii'nde geçen yıl yaşanan bıçaklı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede, saldırgan Ömer Salgın'a 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Fatih Camii'nde geçen yıl meydana gelen bıçaklı saldırıya ilişkin soruşturma sona erdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, saldırıda bulunduğu iddia edilen Ömer Salgın'a yönelik 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Olay, 8 Ocak 2024 tarihinde cami imamı Galip Usta'ya "hocam bir şey sorabilir miyim" diyerek bıçaklı saldırıda bulunduğu, müdahale etmeye çalışan 2 kişinin de yaralandığı iddiasıyla gündeme gelmişti. İddianamede, saldırı anının detaylarına yer verilirken, müşteki Galip Usta'nın ifadesinde saldırganı tanımadığını ve aralarında husumet bulunmadığını belirttiği aktarıldı.

Olayın ardından şüpheli Salgın'ın gözaltına alındığı ve kullanılan bıçakla birlikte ele geçirildiği belirtilen iddianamede, müştekilerin ifadelerine göre, saldırganın içeri girdikten sonra sözlü bir provokasyonla saldırıya geçtiği ifade edildi. İmam Galip Usta'nın düşmesi üzerine bıçaklı saldırının devam ettiği ve çevredekilerin müdahalesiyle saldırganın uzaklaştırıldığı belirtilirken, mağdur Usta'nın yaşamını tehlikeye sokan nitelikte yaralandığı vurgulandı.

İddianamede ayrıca, saldırgan Salgın'ın savunma kısmında, evliliğindeki sorunlar nedeniyle öfkesini cami imamına yansıttığını ve olayın anlık geliştiğini ifade ettiği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, Salgın'ın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 30 yıla kadar, "vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama" suçundan ise 4 yıla kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.