İmam Hatipler Yeni Döneme  Fetih Suresiyle başladı

İmam Hatipler Yeni Döneme Fetih Suresiyle başladı

STK İmam Hatip Okulları Platformu Konya Koordinatörlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ikinci dönem açılış törenlerinde ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla İmam Hatip Okullarında ‘Fetih Suresi’ okundu.

2017-20178 Eğitim Öğretim Yılı ikinci yarısı dün başladı. Bu kapsamda STK İmam Hatip Okulları Platformu Konya Koordinatörlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle sabah icra edilen okulların ikinci dönem açılış törenlerinde il genelindeki bütün imam Hatip ortaokulu ve liselerinde Suriye'de ‘Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan kahraman ordumuz için  Fetih süresi okundu. STK İmam Hatip Okulları Platformu Konya Koordinatörü Prof. Dr. Adem Şahin yaptığı açıklamada, manevi birlik ve ülke bütünlüğü için öğrencilerin bilinçlendirilmesine de vesile olduklarını dile getirdi. Vatan, millet bilincinin her dönem ve her yaşta verilmesi gerektiğine de değinen Şahin, “Yeni eğitim öğretim dönemini öğrencilerimize Fetih Suresi tilaveti okutarak açtık. Öğrencilerimiz tarafından da oldukça güzel karşılanan bu uygulamada askerlerimize yürekten destek olduğumuzu gösterdik. Oradaki askerlerimizin en büyük yardımcılarının Allah, olduğunu biliyor ve onlara da yürekten destek veriyoruz. Fetih Suresi okunan okullarımızda da müdürler öğrencilere yaptığı konuşmalarda da ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın önemini anlattılar” diye konuştu.

imam-hatipler-yeni-doneme--(1).jpeg

TÜM OKULLAR HATİM EDECEK

Şahin, programın Cuma gününe kadar devam edeceğini söyleyerek, “Pazartesi gününden  Cuma gününe  kadar olan sürede,  Konya'daki bütün imam hatip liselerinde her sınıfta ve imam hatip dışındaki liselerde şehitlerimiz için birer hatim yapılacak; Cuma günü, İlçe müftülerimizin katılımıyla uygun görülen camilerde hatim duası okunacak” şeklinde bilgi verdi. Ayşe Avcı-Memleket 

imam-hatipler-yeni-doneme--(2).jpeg

imam-hatipler-yeni-doneme--(3).jpeg

imam-hatipler-yeni-doneme--(5).jpeg