"İmam hatip modeli aşırılıkların ilacı"

"İmam hatip modeli aşırılıkların ilacı"

ÖNDER Genel Başkanı Bekiroğlu:"Eğitimdeki imam hatip modeli, Fransa'da konuşmaya başladığımız, yakın zamanda Suriye'de, Irak'ta konuştuğumuz, maalesef ülkemizde de rahatsızlığa sebebiyet veren bütün aşırılıkların aslında ilacıdır"- "İmam hatip modelinin s

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, "Eğitimdeki imam hatip modeli, Fransa'da konuşmaya başladığımız, yakın zamanda Suriye'de, Irak'ta konuştuğumuz, maalesef ülkemizde de rahatsızlığa sebebiyet veren bütün aşırılıkların aslında ilacıdır" dedi.

Bekiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde dünyanın farklı coğrafyalarında "din" adı altında gerçekleştirilen saldırıların, doğru din eğitiminin önemini bir kez daha ortaya çıkarttığını söyledi. 

İmam hatip modelinin, doğru ve ölçülü din eğitimi konusunda dünyada önemli bir model olduğunu ifade eden Bekiroğlu, şöyle konuştu:

"İmam hatip modelinin mevcut en makul ve en mutedil model olduğunu düşünüyoruz. Yani bu, en ölçülü model. İmam hatip modelinin sadece ülkemizde değil bütün İslam dünyasında yayılması lazım ki ifrat ve tefrit dediğimiz iki tür aşırılığın önüne geçilsin. İslam'ın sulandırılması veya İslam'ın radikalleşmesi yönündeki her iki tür aşırılığın da engellemesi açısından imam hatip modeli oldukça önemli."

- "İslam dünyasına en uygun model"

Bekiroğlu, imam hatip modelinin hem toplumun kültürü hem günün şartları hem de dünyadaki gelişmelere en uygun model olduğunu dile getirerek, bu okullarda öğrencilere dini ve dünyevi ilimlerin ders olarak okutulduğunu belirtti.

Sadece din eğitimi verildiğinde dünyadan habersiz, sadece dünyevi eğitim verildiğinde ise dinden habersiz kuşakların yetişebileceğine dikkati çeken Bekiroğlu, "İmam hatip modeli, çift yönlü eğitim verilmesi dolayısıyla tam da toplumumuza, kültürümüze ve bütün İslam dünyasına en uygun model. Eğitimdeki imam hatip modeli, Fransa'da konuşmaya başladığımız, yakın zamanda Suriye'de, Irak'ta konuştuğumuz, maalesef ülkemizde de rahatsızlığa sebebiyet veren bütün aşırılıkların aslında ilacıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Uluslararası modele dönüşmesi için çalışıyoruz"

İmam hatip modelinin uluslararası bir modele dönüşmesi yönünde hem Milli Eğitim Bakanlığının hem de ÖNDER gibi sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının bulunduğunu anlatan Bekiroğlu, "Bu çalışmalar neticesinde yurt dışındaki imam hatip sayısı 13'ü buldu. Bu çok iyi bir gelişme. Müslüman coğrafyalarda imam hatip modeli eğitimin daha da yaygınlaştırılması için çaba harcayacağız" diye konuştu. 

Bekiroğlu, ülke için hayırlı işler yapan birçok kişinin, 30-40 yıl önce imam hatip okullarından mezun olduğuna işaret ederek, şu anda imam hatiplerde okuyanların da gelecekte hem ülke hem de dünya için faydalı işler yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı