İmam-Hatip Medya okuluna büyük ilgi

İmam-Hatip Medya okuluna büyük ilgi

Konya İmam Hatipliler Derneği’nin (KİMDER) Selçuklu Belediyesi desteğinde yürüttüğü medya okulunun mülakatları yapıldı. Medya eğitimi almak isteyen İmam Hatipliler okula büyük ilgi gösterdi.

Konya İmam Hatipliler Derneği tarafından İmam Hatip öğrencilerinin medya ve iletişim alanına ilgisini artırmak ve yetenekli gençleri belirlemek amacıyla hazırladığı İmam Hatip Medya Okulu Projesi başladı. 

İki haftalık başvuru süresi sonunda medya okulu için 146 öğrenci kayıt yaptırdı. Projeye katılacak 40 asil ve 40 yedek öğrencinin belirlenmesi için mülakatlar yapıldı. 

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlileri, eğitimciler ve KİMDER yöneticilerinin katıldığı mülakatlarda öğrencilerle medya alanıyla ilgili eğilim ve yeteneklerini belirlemek amacıyla görüşmeler yapıldı. 

Proje Koordinatörü Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Selman Selim Akyüz, öğrencilerin ilgisinden hayli memnun edici olduğunu söyledi. Akyüz “Özellikle kız öğrencilerin farkındalığı çok yüksek. 146 başvurunun 104’ü kız öğrencilerden geldi. Medya alanında çok bilinçliler ve çok yetenekli gençler var. İngilizce hatta üç dil bilen, kendini iyi ifade eden, medya uzmanı olmak isteyen öğrencilerle karşılaştık. Bu gençleri görünce projenin ne kadar isabetli bir tercih olduğunu bir kez daha anladık” şeklinde konuştu. 

KİMDER Başkanı Salih Zeki İnce de projenin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini, farklı nedenlerle medya ve kültür alanının dışında kalan gençleri kazanacaklarına inandığını söyledi. İnce, projeye mali destek veren Selçuklu Belediyesi ile mekan ve personel desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Milli Eğitim müdürlüğüne teşekkür etti. 

İmam Hatip Medya Okulu projesine katılacak öğrenciler, yaz döneminde teorik dersler ve Konya’daki basın kuruluşlarında staj yaptıktan sonra KİMDER bünyesinde kurulacak medya atölyesinde radyo, internet, sosyal medya, gazete ve dergi yayıncılığı alanlarında eğitim alıp kendi içeriklerini üretecekler.