İllüzyonist Lee Alex, yarıyıl tatili boyunca İstanbul'da

İllüzyonist Lee Alex, yarıyıl tatili boyunca İstanbul'da

Ödüllü İngiliz illüzyonist Lee Alex, "Magic Dreams" gösterisiyle, 20 Ocak'tan itibaren yarıyıl tatili boyunca İstanbul'da sahne alacak- İllüzyonist Alex: "Türkiye'de eğlenceli ve çok enerjik bir seyirci var fakat, çok eğlenceli olmasının yanı sıra şüpheli

İSTANBUL (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ -Ödüllü İngiliz illüzyonist Lee Alex, "Magic Dreams" isimli gösterisiyle, düşler dünyasınının kapılarını İstanbul'da aralayacak.

Trump Kültür ve Gösteri Merkezinde hayranlarıyla buluşacak olan illüzyonist, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Ocak'tan itibaren yarıyıl tatiline giren öğrencilere ve ailelerine sıra dışı bir gösteri sunacağını söyledi.

Gösteri sırasında uçan, üçe bölünen ve dansçılarını ortadan kaybeden Alex, işi gereği çok heyecan duyduğunu ancak sahneye çıktıktan sonra heyecanının, yerini derin bir mutluluğa bıraktığını anlattı.

Alex, yaklaşık 8 sene önce Türkiye'ye geldiğini aktararak, "Daha önce özel firma gösterileri için Türkiye'de bulunmuştum. Türkiye'de eğlenceli ve çok enerjik bir seyirci var fakat, çok eğlenceli olmasının yanı sıra şüpheli bir izleyici olduğunu da gözlemliyorum çünkü gösterilerim esnasında sürekli sorgulamaya ve olayların nasıl olduğunu anlamaya çalışıyorlar." dedi.

Küçük yaşlardan itibaren illüzyon yaptığını söyleyen Alex, şöyle devam etti:

"Çok küçük yaşlarda, biraz tesadüf sonucu bir sihirbazın gösterisini izledikten sonra illüzyon yapmaya başladım ve gitgide büyüdü en sonunda kendimi bu işin içinde buldum. 12-13 yaşıma geldiğim zaman da profesyonel olarak sahneye çıktım. Küçük izleyicilerim bu işe meraklılarsa, yapmak istiyorlarsa bol bol gösterileri izlesinler. Başka illüzyonistler ne yaptığını ve dünyada neler yapıldığını takip etsinler ama gördüklerini kopyalamasınlar, sadece fikir sahibi olsunlar. Fikir sahibi olduktan sonra bol bol çalışmalarını, prova yapmalarını ve tekrar etmelerini tavsiye ediyorum. Bütün bunları yaptıkları zaman zaten başarılı olurlar."

- "Özellikle evliler, 'eşimi kaybeder misin?' diye soruyor"

İzleyicilerin kendisine ilginç sorular yönelttiğini dile getiren Alex, "Özellikle evliler, 'eşimi kaybeder misin?' diye soruyor. Çocuklar da genelde uçmak istiyor ve nasıl uçabilecekleri konusunda sorular sorup, bilgi edinmeye çalışıyorlar." açıklamasını yaptı.

İllüzyonist Lee Alex, şunları kaydetti:

"Bizim sahneye çıkıp yaptığımız şey tamamen tiyatral bir performans, bilim dışı olaylar benim ilgimi çekmiyor. Biz, insanların düşlerini tiyatral bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Bugün Türkiye'de yarıyıl okul tatili başlıyor, buraya onun için davet edildim. Umarım bütün öğrencilerin okul dönemleri başarılı geçmiştir. Sadece çocukları değil, bütün aileye hitap eden bir şovu sahneleyeceğiz onun için ailecek gelip, bizlerle birlikte bu düşlere ortak olurlar ve gösterimiz, güzel bir karne hediyesi olur, eğlenirler umudundayım."

- "Magic Dreams" ile düşler dünyası

İllüzyonist Lee Alex, "Magic Dreams" adlı sahne gösterisiyle, 20 Ocak'tan itibaren yarıyıl tatili süresince, İstanbullu izleyicilerine, düşler dünyasının kapılarını açacak.

Bugüne kadar 25 ülkede gösterisini sergileyen illüzyonist, gösterilerini büyük illüzyon oyunları, müzik, dans, özel efektler ve interaktif sürprizlerle harmanlayacak.

David Copperfield ve Cris Angel gibi isimlerin de kazandığı Merlin Award tarafından verilen "Yılın En İyi İllüzyonisti" ödülünün 2009'daki sahibi olan Alex, "Hokkabaz" filminde Cem Yılmaz'a danışmanlık yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :