İlkokullarda Hilm konulu sınıf tiyatrosu sergilendi

İlkokullarda Hilm konulu sınıf tiyatrosu sergilendi

Seydişehir'de Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Seydişehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan "Medeniyet Okulu Projesi" kapsamında Değerler Eğitimi alanında "Hilm" konulu sınıf tiyatrosu sergilendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulları kapsamında Alüminyum İlkokulunda sergilenen sınıf tiyatrosu gösterisine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Karakuş, Alüminyum İlkokulu Müdürü Ahmet Yüksel ve öğrenciler katıldı.

Nasreddin Hoca tarafından Konya'da yaşamış olan Hz. Mevlana'nın babası Bahaddin Veled'in hayatından kesitler ve Hilm sahibi olma konusu sınıf tiyatrosu ile öğrencilere anlatıldı.

Başkan Tutal öğrencilerle birlikte sıraya oturarak sergilenen sınıf tiyatrosunu izledi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Türkiye'nin çok güçlü olması gerekiyor. Sizlerin derslerinize , öğretmenlerinizin sizlere daha çok bilgi verebilmesi için konulara, bizlerin ise Seydişehir'e daha güzel şeyler yapmamız ve üretmemiz için çok çalışmamız gerekiyor. hepimizin kendi alanında çalışması gerekiyor. Kendimize zaman ayıracağız, oyun oynayacağız, gezeceğiz ama derslerimize çalışacağız. İyi ve ahlaklı bir insan olacağız. Kötü alışkanlıklardan uzak duracağız. Memleketimize , ülkemizde faydalı bireyler olmalıyız. Her yaşanan olaydan ders almalıyız. Öfkemize yenilmeden, gürültü ve kavgadan uzak hilm sahibi olmalıyız" dedi. Medeniyet Okulları Değerler Eğitimi kapsamında Seydişehir merkez ve kırsal mahalleler olmak üzere toplam 49 okulda, 97 sınıfta, Bin 849 öğrenciye Hilm konulu sınıf tiyatrosu sergilenecek.

ilkokullarda-hilm-konulu-sinif-tiyatrosu-sergilendi-(2).jpg

ilkokullarda-hilm-konulu-sinif-tiyatrosu-sergilendi-(3).jpg