İlkokul Öğrencilerine Ağız Bakım Seti Dağıtıldı

İlkokul Öğrencilerine Ağız Bakım Seti Dağıtıldı

Konya da ilköğretim okulu öğrencilerine diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmeleri için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diş fırçası ve macundan oluşan ağız bakım seti dağıtıldı

Karatay Yusuf Gül İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programdan önce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli diş hekimi ve sağlık çalışanları öğrencilere diş sağlığı bakımı ve fırçalama yöntemlerini maket üzerinde uygulamalı olarak anlattılar. Etkinliğin devamında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ ve Yusuf Gül ilköğretim Okulu İdarecileri, sınıfları gezerek öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakım setlerini armağan ettiler.

resim2147.JPG

ilkokul-ogrencilerine--(3).jpg

Ağız ve diş sağlığı bilincinin özellikle küçük yaştaki öğrenciler üzerinde artırılmasının önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Gürsoy, eğitimin en önemli ayağının okullar olduğunu, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak farklı pek çok alanda öğrenci üzerinde etki bırakacak eğitimler vererek bilinçli ve sağlıklı bireyler yetiştirme amacında olduklarını dile getirdi. İlkokul öğrencilerinin erken dönemde ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmelerinin son derece önemli olduğunu da belirten Gürsoy, sağlıklı bir hayat sürmenin ağız ve diş sağlığına gereken önemin verilmesi ile mümkün olabileceğini vurgulayarak çocuklardan dişlerini düzenli olarak fırçalamalarını istedi.

ilkokul-ogrencilerine--(4).jpg

Öğrencilerle yakından ilgilenerek onlara ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç da,  bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturulması açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Ağız ve diş sağlığında oluşan rahatsızlıkların insanların sağlığını doğrudan etkilediğini verdiği örneklerle çocuklara anlatan Prof. Dr. Koç, “Bütün güzel alışkanlıklar küçük yaşlarda kazanılır. Bizlerde, Sağlık Bakanlığımızın önderliğinde çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını küçük yaşlarda kazandırabilme adına bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca verdiğimiz eğitimler sayesinde çocuklarımızın diş çürüklerinin tedavisi konusunda yaşadıkları korku ve kaygıları da gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşma ve öğrencilerin sergiledikleri küçük tiyatro gösterisinin ardından ilköğretim okulu öğrencilerinin tamamına diş fırçası ve diş macunundan oluşan set hediye edildi. Sağlık Bakanlığı’nın Konya’ya gönderdiği 179 bin ağız ve diş sağlığı bakım setlerinin tüm okullarda öğrencilere hızla dağıtılacağı açıklandı.

ilkokul-ogrencilerine--(5).jpg