İlköğretim haftası kutlama programı

İlköğretim haftası kutlama programı

Konya’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan “İlköğretim Haftası” etkinlikleri, Meram Gödene TOKİ Ortaokulu ve Meram Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde kutlandı.

Hafta boyunca tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “İlköğretim Haftası”nın açılış programı, protokolün ve vatandaşların geniş katılımıyla 2015/2016 Eğitim Öğretim yılının ilk günü 28 Eylül 2015 tarihinde yapıldı.

Açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY yaptı. Yeni eğitim yılının ilk günü Konya’da 1.800 okulda toplam 436.765 formal eğitim öğrencisi ve 27.077 öğretmenin ders başı yapacağını ifade eden GÜRSOY sözlerini şöyle sürdürdü:  “Yönetici öğretmen, öğrenci ve velilerimizle yeni dönemde hep birlikte geçen yıldan daha başarılı bir eğitim öğretim yılı hedefliyoruz. Zira Alâeddin Keykubat’ın, Mevlana Celaledin’in, Sadreddin Konevi’nin şehrini, eğitim noktasında daha ileriye taşımayı bir görev olmaktan ziyade bir zorunluluk olarak görmekteyiz. Türkiye ortalamasının üstünde olan başarımızı daha da ileriye götürmek temel hedefimiz.”

Peygamber Efendimiz (sav)’in “Ya öğreten ya öğrenen ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Sakın beşincisi olma…” hadis-i şerifini de anımsatan GÜRSOY, tüm çalışmalarının ilk dört grupta yer almak için olduğunu da ifade etti.

Daha sonra kürsüye Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin GÖK çıktı. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın yeni eğitim öğretim dönemindeki başarı dileklerini ve selamlarını ileterek sözlerine başlayan GÖK, ilköğretimin temel amacının çocuklarımızı milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek olduğunu ifade etti. Ülkemizin genelinde bugün yaklaşık 18 milyon öğrencinin eğitime başladığını, bu öğrencilerimize yaklaşık 230 milyon adet ücretsiz ders kitabının dağıtıldığını vurgulayan GÖK, bu kitaplardan azami şekilde faydalanarak bilgi çağını yakalamamız gerektiğini vurguladı.

Program Gödene TOKİ Ortaokulu ve Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve Selçuklu Büyükbayram Ortaokulu öğrencilerinin halkoyunu gösterisi ile devam etti. Protokol mensuplarının sınıfta öğrencilere ücretsiz ders kitaplarını dağıtmaları ve ilk ders ile program sona erdi.

2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programına Konya Valisi Muammer EROL, Konya Milletvekili Hüsnüye ERDOĞAN, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümg. Haluk ŞAHAR, Vali Yardımcısı Mehmet USTA, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin GÖK, Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, Basın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil PASLI ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer katıldı.