İlknur İnceöz, yabancı gazetecilere 15 Temmuz'u anlattı

İlknur İnceöz, yabancı gazetecilere 15 Temmuz'u anlattı

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "FETÖ, PKK ve diğer tüm terör örgütlerinin bir tek hedefi vardır o da ülkemizin, 79 milyonun birlik, beraberlik ve kardeşliğine kastetmektir"- "Tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet anlayışının ne kadar önemli

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK ve diğer tüm terör örgütlerinin hedefinin Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğine kastetmek olduğunu belirterek, "Tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet anlayışının ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha anladık. Güçlü bir Türkiye hem bölgesinin hem de dünya barışının teminatıdır." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen program çerçevesinde Türkiye'de ağırlanan, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen gazetecileri kabul etti.

Kabulde, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve sonrasındaki süreci anlatan İnceöz, konuk gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İnceöz, 15 Temmuz darbe girişiminin, 79 milyon vatandaşın birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirtti.

Çok sinsi bir şekilde 40 yıldır devlete sızan FETÖ terör örgütünün, diğer terör örgütleri ile de işbirliği halinde olduğunu ifade eden İnceöz, "15 Temmuz'da kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan​'ın çağrısı ile meydanlara, sokaklara, yollara dökülen milletimiz bir destan yazmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

İlknur İnceöz, darbe girişimi sırasında olduğu gibi sonrasında da 79 milyonun birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini kaydederek, 40 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele eden Türkiye'nin kaynaklarının önemli bir bölümünün terörle mücadeleye ayrıldığını, ancak 2023 hedeflerinden asla sapma olmayacağını bildirdi.

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Türkiye'nin ekonomik olarak köşeye sıkıştırılmak istendiğini vurgulayan İnceöz, Moody's benzeri uluslararası derecelendirme kuruluşlarının bu amaca hizmet ettiğine değindi.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, 15 Temmuz gecesi TBMM'nin önemli bir sınav verdiğinin altını çizerek, AK Parti milletvekilleri çoğunlukta olmak üzere, AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin Meclis'te hazır bulunduğunu ve darbecilere karşı dimdik ayakta durduğunu belirtti.

İnceöz, "FETÖ, PKK ve diğer tüm terör örgütlerinin bir tek hedefi vardır o da ülkemizin, 79 milyonun birlik, beraberlik ve kardeşliğine kastetmektir. Tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet anlayışının ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha anladık. Güçlü bir Türkiye hem bölgesinin hem de dünya barışının teminatıdır." ifadesini kullandı.

- "HDP, TBMM'de terör örgütü sözcülüğünü sürdürüyor"

Konuk gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İnceöz, "iktidar ve muhalefet ilişkileri" ile ilgili soru üzerine, AK Parti olarak şeffaf siyaset yürüttüklerini, yaptıkları çalışmalar hakkında muhalefeti sürekli bilgilendirdiklerini ifade etti.

İnceöz, "darbelere ve teröre karşı olduğunu, demokrasiden yana olduğunu" söylemesine rağmen, HDP'nin terör örgütü ile arasına mesafe koymadığını, TBMM çatısı altında terör örgütü sözcülüğünü sürdürdüğünü ve bu tutumunun halen de devam ettiğini kaydetti.

İnceöz, "Filistinli bir gazetecinin Rabia işareti" ile ilgili sorusuna, "Bizim için Rabia tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devleti temsil eder. Bu anlayış, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. 15 Temmuz akşamı milletimizin sergilediği kahramanlık destanı ile bunun önemini bir kez daha anlamış olduk." yanıtını verdi.

Başka bir soru üzerine ise İlknur İnceöz, "Sayın Cumhurbaşkanımız, milletin üstünde bir güç tanımadığını belirterek, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı sokağa, meydanlara ve hava limanlarına çıkma çağrısı yapmıştır. Milletimizin bu çağrıya verdiği yanıt ve sergilenen kahramanlık örneği, Sayın Cumhurbaşkanımıza duyulan güvenin de bir göstergesidir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :