İlkbahar, Kent Park'a güzellik kattı

İlkbahar, Kent Park'a güzellik kattı

Kırşehir İkizarası Kent Park'ta farklı türdeki ağaçlar ve rengarenk laleler ilkbaharda çiçek açarak kentte güzel manzaralar oluşturdu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İkizarası Kent Park’a dikilen farklı türlerdeki ağaçlar ve lalelerin ilkbaharda çiçek açmasıyla görsel şölen oluştu.

Kırşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kış aylarında dikimini gerçekleştirdiği sarı, pembe, beyaz, mor, kırmızı renkli laleler ve farklı türlerdeki ağaçlar, havaların ısınmasıyla çiçek açarak ilkbaharın güzelliğini gözler önüne serdi.

Bozkırın ortasında yer alan kentin merkezinden geçen Kılıçözü Deresi'nin genişletilip temizlenmesiyle 2014 yılında hizmete açılan parkta sportif faaliyet alanları, dinlenme yerleri, gözlem kulesi, ada restoran, kafeler, yaya köprüsü, konser alanı, amfi grupları ve çocuk parkları bulunuyor.

Kent halkının ve turistlerin dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetler yapabileceği 120 bin metrekarelik alana kurulan park içerisinde yer alan gölette kayık ve çocuk oyun alanları havaların ısınmasıyla yoğun talep görüyor.

Kırşehir'in en büyük parklarından biri olma özelliğine sahip İkizarası Kent Park içerisinden yer alan farklı türdeki ağaç ve çiçeklerle ilkbaharda kartpostallık görüntüler oluşturdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :