"İlk6Yıl" mobil uygulaması ebeveynlere yol gösteriyor

"İlk6Yıl" mobil uygulaması ebeveynlere yol gösteriyor

Türkiye Vodafone Vakfı’nın "Vodafone Önce Kadın" programı altında AÇEV iş birliğiyle Ekim 2014’te geliştirdiği ve düzenli olarak güncellemeleriyle yenilediği "İlk6Yıl" mobil uygulaması yaklaşık 200 bin kez indirildi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Vodafone Vakfı’nın Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle geliştirdiği, çocuk gelişim rehberi "İlk6Yıl" mobil uygulaması, sürekli güncellenen bilgileriyle anne ve babalara yol göstermeye devam ediyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında hayata geçirdiği sosyal yatırımlarla teknolojiyi ve Dijital Dönüşümü kadınların güçlendirilmesi için kullanan Vodafone, “BirGünDeğilHerGün 'Önce Kadın'” diyerek çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Vodafone Vakfı’nın "Vodafone Önce Kadın" programı altında AÇEV iş birliğiyle Ekim 2014’te geliştirdiği ve düzenli olarak güncellemeleriyle yenilediği "İlk6Yıl" mobil uygulaması yaklaşık 200 bin kez indirildi.

Anne ve babalara destek olmak amacıyla geliştirilen uygulama, çocukların yaşamındaki en önemli dönem olan ilk 6 yıldaki gelişimin mobil teknoloji aracılığıyla takip edilmesini sağlıyor.

Çocukların doğumundan 6 yaşına kadar geçen her ay için özel bilgiler ve öneriler içeren uygulama anne ve babaların çocuklarına tam ihtiyacı olduğu anda destek vermesini sağlıyor. Uygulamada bulunan özel takvim sayesinde tüm doktor randevuları ile önemli tarihler not alınıyor ve hatırlatma yapılıyor.

Google Play ve Apple Store uygulama mağazalarından ücretsiz indirilebilen uygulama, AÇEV tarafından hazırlanan özgün içeriklerle, çocuğun yaşına göre öneriler sunuyor.

Çocuğun gelişim özelliklerine göre farklı başlıklar altında sunulan bu bilgiler, fotoğraflar, eğitici videolar ve animasyon filmlerle destekleniyor ve iki günde bir kullanıcının telefonuna geliyor. Uygulamada ayrıca, çocuğun boy ve kilosunun takip edilebileceği ölçüm ve yine çocuğa ait fotoğraf ve videoların saklanabileceği ve paylaşılabileceği albüm alanları da bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gizem Keçeci, teknolojiyi hayatın hizmetine sunarak toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olmak için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Vodafone Vakfı olarak, bilgiye hızlı erişim sunan mobil iletişim teknolojilerinin aileler ve bireylerin yaşamlarına da doğrudan katkıda bulunduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etme hedefiyle çalışan bir şirket olarak, bilgiye erişimi her an herkes için ulaşılabilir kılmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Araştırmalar, çocuğun kişilik gelişiminin büyük ölçüde okul öncesi dönemde tamamlandığını ortaya koyuyor. Dolayısıyla çocuğa yapılacak en büyük yatırımın da bu dönemde olması gerekiyor.

Bu nedenle anne ve babaların hayatına da teknoloji ile dokunarak, mobil iletişimin gücüyle ailelerin çocuklarını güçlü bireyler olarak yetiştirmesine destek olmak istedik. Bu doğrultuda ailelere bu süreçte ihtiyacı olan uzman desteğini mobil iletişimin gücü ile sunmak üzere AÇEV işbirliğiyle ‘İlk6Yıl’ uygulamasını geliştirdik. Ekim 2014’te ücretsiz olarak sunduğumuz ve çocuğun doğumundan itibaren ilk 6 yıllık dönem için her aya özel gelişimsel bilgiler veren bu uygulamamızın gördüğü ilgi, ihtiyacın ne kadar büyük olduğunu kanıtlar nitelikte. Bu doğrultuda, uygulamayı yeni içeriklerle ve teknik geliştirmelerle de düzenli olarak güncelliyoruz. Vodafone ‘Önce Kadın’ programı kapsamında sunduğumuz yenilikçi uygulamalarla, bilgiye erişim ve toplumsal dönüşüm konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :